Toate secretele unei relații de prietenie cu beneficii…

Toate secretele unei relații de prietenie cu beneficii...

Prietenie cu beneficii.

Da, acei prieteni care, probabil, nu sunt atât de prieteni, dar poate sunt ceva mai mult din moment ce împărtășesc dorințe sexuale comune și nu se tem să le împărtășească. Nu numai în cuvinte, ci și în fapte!

Ei nu acceptă doar mesaje “prietenoase” și inocente pentru o cafea rapidă, pentru o plimbare prin magazine sau pentru niște sfaturi de dragoste, desigur! Ei acceptă și acele mesaje, mai viclene, care mărturisesc o dorință sexuală intensă și pot tulbura apele calme într-o prietenie.

Dar aici vorbim despre prieteni adevărați, despre acei oamenii care au dezvoltat o intimitate uriașă unul față de celălalt și care își simt prietenul ca pe propria lor persoană. Deci vorbim despre această categorie de oameni, nu despre prieteni de sex – ei sunt o altă poveste.

Această categorie pe care încercăm să o prezentăm are două componente principale.

Fără aceste două componente, prietenia cu beneficii nu poate exista. Așadar, vorbim despre prietenie și dorința sexuală, care echivalează cu intimitatea și, respectiv, cu atracția reciprocă.

Dilema rezultată este gravă și ne face să ne întrebăm dacă relațiile romantice care există între doi prieteni, au un impact asupra echilibrului lor psihologic. În general, ce se va întâmpla dacă unul dintre cei doi dezvoltă sentimente pentru celălalt? Sau dacă vreunul dintre ei nu poate face față acestei noi relații care a apărut.

Cercetările arată că prin aceste relații, femeile își exprimă mai multe emoții pozitive, rezultând o creștere a bunăstării lor psihologice generale și chiar mai multe gânduri pozitive în viața lor de zi cu zi.

Mai mult decât atât, beneficiul central pentru o femeie printr-o astfel de relație, este evitarea angajamentului. Și totuși sunt multe femei, la fel și bărbați, care nu vor să se angajeze într-o relație exclusivă, deși majoritatea oamenilor își doresc ca relațiile lor să fie mai romantice și mai sensibile.

O relație cu cineva, care oferă și alte beneficii, nu doar satisfacția pe care o aduce sexul, sporește încrederea în sine a femeii și îi oferă acesteia siguranță datorită intimității cu persoana în cauză, spun experții.

Faptele vorbesc de la sine.

Un alt sondaj realizat în sud-vestul Statelor Unite ale Americii, pe un eșantion de 979 de tineri studenți, arată că 53% dintre bărbați și 48% dintre femei au declarat că prietenia lor a rămas neafectată, și poate chiar mai puternică, după încheierea “relației cu avantaje”. Dimpotrivă, doar 18% dintre bărbați și 19% dintre femei au încheiat relația de prietenie după încheierea „relației cu avantaje”.

Cifrele vorbesc de la sine, însă fără să ne arate situația exactă a studenților care au participat la cercetare, întrucât nu știm exact relațiile pe care aceștia le aveau cu partenerii lor romantici înainte de acest studiu.

În orice caz, este ceva ce vedem peste tot în jurul nostru, mai ales astăzi, când bărbații și femeile tinere se îndepărtează din ce în ce mai mult de mediul lor social și le este frică să flirteze față în față. Hormonilor, însă, nu le este deloc rușine și, ca nevoie fiziologică și biologică, sexul se va întâmpla într-un fel sau altul.

Asigurați-vă că faceți alegerea corectă.

Secretul pentru a avea o astfel de relație, este să fii pe deplin conștient de alegerea ta, dar și de sentimentele tale față de prietenul tău.

Sexul înseamnă sănătate și plăcere și, de aceea, ar trebui să te bucuri din plin de el, fără să ajungi să plângi pe cineva care, până la urmă, nu s-a îndrăgostit de tine așa cum ai făcut-o tu. Liniile sunt foarte subțiri și ar trebui să mergi întotdeauna între ele. Oricum, știm cu toții că dragostea vine atunci când ne așteptăm mai puțin…

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook