5 semne că cineva este gelos pe tine (chiar dacă nu recunoaște)…

5 semne că cineva este gelos pe tine (chiar dacă nu recunoaște)...

Oricât de toxică poate fi gelozia într-o relație, nu este întotdeauna ușor să-i recunoști semnele. Tocmai din cauza complexității sale, liniile dintre reacțiile sănătoase și comportamentele toxice sunt oarecum neclare.

Deci, cum vă puteți da seama dacă vorbim despre ceva normal (pe care toți îl putem simți la un moment dat în viața noastră) și când gelozia face o relație cu adevărat toxică?

Complimentele false și laudele trădează gelozia.

Dacă există un lucru pe care oamenii geloși nu vor să-l recunoască niciodată, este că sunt geloși. Deci, este foarte posibil, dacă cineva este gelos pe tine, să acționeze exagerat de susținător și să-ți facă complimente nesincere.

Nu te îndoi însă. Cu prima ocazie va „scoate ghearele”. Dacă cineva este gelos pe tine, te va lăuda în față, dar te va minți sau te va bârfi la spatele tău. În esență, este un comportament pasiv-agresiv, care este cauzat de o gelozie ascunsă și nerecunoscută.

Când cineva este gelos, dă sfaturi proaste intenționat.

Deoarece, când cineva care este gelos pe tine, nu vrea să adaugi mai multe realizări la lista ta. Este foarte probabil să-ți saboteze eforturile, oferindu-ți sfaturi proaste intenționat.

Este la fel de probabil ca gelozia lui să te descurajeze să încerci. Va fi prima persoană care va semnala orice dificultăți, doar pentru a-ți distrage atenția de la obiectivele tale.

Gelozia merge mână în mână cu bârfele.

Cercetările au arătat că oamenii care bârfesc mult au un nivel ridicat de agresivitate, stres sau tind să se simtă nefericiți. Bârfesc mai mult decât alții, pentru că vor să se simtă superiori, deși sunt extrem de nesiguri în privința lor.

Cineva care este gelos pe tine poate încerca să-ți distrugă imaginea sau numele, răspândind zvonuri false sau făcând altora destăinuiri negative despre tine. De asemenea, este bine de știut că cei care sunt geloși se abțin de la confruntări. Ei pot fi chiar considerați extrem de prietenoși. Ei preferă un război rece.

Sunt foarte competitivi.

Este în natura fiecărei persoane geloase să încerce să treacă peste tine în toate modurile posibile. Vor vrea să-ți fure toată gloria, nu pentru că nu cred că o meriți, ci pentru că știu că îi face să se simtă inadecvați. Deci, au o rivalitate împotriva ta, care nu este deloc sănătoasă.

Nu sunt niciodată acolo în momentele tale de succes.

Ultimul lucru pe care și-l dorește o persoană care este geloasă pe tine, este să fie prezent la o sărbătoare a succesului tău. Acest lucru, nu numai că îl face extrem de inconfortabil, dar probabil că îi mărește nesiguranța de zece ori. O persoană geloasă găsește întotdeauna scuze pentru a evita astfel de momente. Va dispărea înainte ca tu să-l poți invita.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook