Este mare lucru să fii calm. Nimic nu te atinge…

Femeie singură la munte

Îți amintești acele zile dificile, triste, care ți-au adus frământări interioare enorme. Îți amintești de ele și acum, ca și când sunt vii. Chiar și acum, inima îți dă palpitații, simți o strângere în piept și un gust de amărăciune. Cu toții am avut sau avem astfel de stări.

Dar ceea ce contează, nu este prin ceea ce trecem, ci cum gestionăm fiecare situație în parte. Cum putem transforma tristețea și confuzia în ceva frumos. Și ce este mai frumos, decât să-ți oferi darul liniștii sufletești?

Este mare lucru să fii calm.

Nimic nu te poate atinge și nimic nu te poate supăra. Ești într-o stare de zen complet. Mintea ta se concentrează doar pe frumos, lăsând deoparte tot ceea ce îi poate provoca confuzie și gânduri neplăcute.

Este ca un proces de apărare împotriva gândurilor negre. Cu siguranță, nu este ușor de făcut, dar atunci când se va întâmpla, vei fi o altă persoană.

De ce să nu încerci? De ce lași toate aceste gânduri să te afecteze?

Stresul, presiunea și obligațiile sunt pe ordinea de zi. Cine este această „toată lumea”, care are astfel, în mod arbitrar, dreptul să te deranjeze? Știu, sunt mulți care fac asta în viața ta, zi de zi.

De la șeful tău, care s-a trezit nervos și își descarcă nervii pe tine, până la prietenii care te critică pentru alegerile tale, sau chiar proprii părinți. Certuri și nenumărate acuzații care ți se aduc cu generozitate, iar tu… doar strângi pumnii – ca să nu zboare în fața nimănui. 😀 Tactică greșită.

Nu trebuie să-ți pese.

Tu ești unica persoană responsabilă pentru viața ta. Nimeni altcineva. Și cu cât înțelegi mai devreme acest lucru, cu atât mai repede vei găsi liniștea. Indiferența te va face să ai o astfel de liniște sufletească, ceea ce te ajută și mai târziu, în abordarea tuturor situațiilor.

În plus, meriți liniște sufletească. Că doar nu ești în vreun fel de program de pedeapsă și trebuie să te autoflagelezi în mod constant și neîncetat? Acesta este masochism.

Toată lumea merită o viață liniștită, departe de gânduri neplăcute și de critici. Când se întâmplă asta, astupă-ți urechile, întoarce-ți capul și fă ceva frumos.

Pentru că lucrurile frumoase și calmul, ne fac frumoși și liniștiți atât la exterior, cât și în interior.

Nu trebuie să ne ocupăm cu lucruri mărunte. Trebuie să ne concentrăm doar pe elementele bune ale celorlalți, pe calitatea relației noastre cu ei, nicidecum pe negativitatea lor.

Așa vom vedem viața cu optimism și vom înfrunta totul cu un zâmbet. Și când cineva zâmbește, acela aduce strălucire și îi face și pe ceilalți să zâmbească. Este contagios.

Deci, păstrează-ți calmul. Ai grijă de tine ca fiind cel mai prețios Dar. Viața poate fi un sport de echipă, însă, până la urmă, tu ești mereu în compania ta.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook