Un prieten gelos este cel mai mare dușman…

Patru fete care sunt prietene

Prietenii pe care îi alegem, au o mare influență asupra vieții noastre și, la un anumit nivel, pot determina dacă vom avea mai multe momente de prosperitate sau de tristețe.

Deși suntem responsabili pentru tot ceea ce se întâmplă în viețile noastre, este incontestabil că prietenii și oamenii din cercul nostru social, în general, prin acțiunile lor, ne pot face viețile mai ușoare sau mai grele.

De mici, de când am început să socializăm, atragem lângă noi diverși oameni, unii chiar nesemnificativi, alții doar trecători și alții destul de importanți.

Dar chiar înainte să începem să ne dăm seama de importanța lor în viața noastră, ei ne influențau deja destinul.

Cu timpul și prin experiența acumulată, am învățat să stabilim care sunt prietenii noștri adevărați și care sunt cei care nu sunt interesați să contribuie la fericirea noastră.

Acest lucru, combinat cu intuiția și înțelepciunea, sunt principalele instrumente pe care le avem la dispoziție pentru a le permite celor care vor intra în viețile noastre, identificându-i pe cei care merită cu adevărat să rămână.

Cu toate acestea, chiar și atunci când îi identificăm pe prietenii geloși, nu este întotdeauna ușor să-i îndepărtăm.

Ne poate fi dificil să renunțăm la un prieten care ne este alături de mult timp și pe care l-am iubit.

Ne place sau nu, formăm o legătură cu oamenii pe care îi vedem des și, chiar și atunci când simțim că intențiile lor nu sunt reale, este nevoie de efort pentru a-i îndepărta.

Un lucru pe care trebuie să-l înțelegem este că, chiar dacă doare, trebuie să ne îndepărtăm de unii oameni, pentru că daunele pe care le provoacă în fiecare zi sunt mult mai mari decât durerea pe care o simțim când îi lăsăm să plece.

Prietenii falși și geloși ne absorb toată energia și bucuria și, treptat, ne îngreunează viața.

Nu merităm și nu avem nevoie de atâta energie negativă în jurul nostru. De aceea, trebuie să deschidem ochii, pentru că adevărații dușmani pot fi alături de noi, oferindu-ne compasiune și îmbrățișări false.

Când cineva ne face să ne îndoim de noi înșine și ne trădează încrederea, nu există niciun motiv să rămână în preajma noastră, chiar dacă ne doare. În sfârșit, este important să-i păstrăm doar pe cei care ne respectă și ne iubesc cu adevărat.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook