Cei mai amuzanți și amabili oameni sunt, de obicei, cei care au fost răniți cel mai mult…

Silueta unui bărbat care se plimbă

Toți oamenii poartă propriile lor povești, propriile experiențe. Unii au un trecut sau un prezent fericit, iar alții au fost răniți și suferă. Cumva, însă, toți vom trece prin niște încercări, care, ca experiențe de viață, vor forma modul nostru de a gândi și natura caracterului nostru.

Veți observa că cei mai amuzanți și amabili oameni sunt, de obicei, cei care au fost răniți cel mai mult. Ei sunt cei care, pentru că au simțit cum este să fii rănit, supărat, trist, se asigură că nimeni altcineva nu va simți acele sentimente.

Ei sunt cei care, dacă observă că cineva se confruntă cu o durere, vor încerca să o ușureze, fie printr-o conversație, fie printr-o glumă.

Persoana care are multe dificultăți în viață, își va dori să rămână o persoană bună.

Cel care a fost lipsit în viața lui de lucruri după care a tânjit, cum ar fi iubirea, înțelegerea și încrederea, va avea voința de a le oferi într-un grad excesiv.

De exemplu, îmi amintesc poveștile spuse de un bătrân, un fermier rural care și-a petrecut copilăria asuprit de părinți și de societate. Nu putea studia, pentru că trebuia să preia moșiile. Nu se putea juca cu prietenii lui, pentru că trebuia să-și ajute tatăl.

El nu avea dreptul să-și aleagă soția, deoarece ea fusese aleasă de alții pentru el. Altfel, dacă și-ar fi exprimat opiniile sau obiecțiile, ar fi fost rănit, fie fizic, fie emoțional.

Cu toate acestea, el a fost cea mai amuzantă persoană pe care am cunoscut-o. A fost omul cu cele mai liberale principii, cu cele mai frumoase glume, cu cele mai reconfortante conversații.

A fost omul care, în ciuda dificultăților vieții, sărăciei, asupririi, războiului, violenței fizice și psihologice, își dorea să vadă oamenii din jurul său fericiți și să nu renunțe. A fost omul care își oferea dragostea și bunătatea în doze mari, întrucât a fost lipsit de ele în viața lui. A fost cel mai bun om.

Oamenii amabili și-au trăit viața în toate aspectele ei.

Ei cunosc fiecare emoție negativă și doresc fiecare emoție pozitivă. Au reușit să transforme tristețea în bucurie, dezamăgirea în experiență, eșecul în lecții de viață. Acești oameni, au ieșit din aceste situații mai puternici și mai rezistenți. Ei nu s-au născut așa, dar caracterul lor a fost modelat de aceste experiențe.

Pentru mulți oameni, cel mai ușor ar fi, ca prin dificultățile vieții, să devină negativi și răi. Bunătatea, onestitatea și dragostea, sunt calea grea. Trebuie să lupți, să te rănești, ca mai apoi să devii mai puternic. Alegerea este a ta.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook