Uneori o îmbrățișare este suficientă pentru a-ți vindeca sufletul…

Magia îmbrățișării

Cu toții avem nevoie de îmbrățișări. Îmbrățișările ne fac să ne simțim mai bine, ne ușurează viața și ne fac să ne simțim iubiți. Uneori, o îmbrățișare este suficientă pentru a-ți vindeca sufletul.

Îmbrățișările sunt o modalitate de a exprima afecțiunea, înțelegerea, iubirea și acceptarea. Înseamnă: “Totul este în regulă” și „Sunt aici, cu tine”, de care avem nevoie toți din când în când.

Am acoperit multe articole despre cât de important este să ne iubim pe noi înșine, să ne apreciem pe noi înșine și capacitatea noastră de a lupta pentru visurile noastre și de a evita relațiile negative.

Astăzi vom vorbi despre cât de important este să faci acest gest al iubirii, care înseamnă mult mai mult decât simplul contact a două corpuri și unirea de moment a inimilor lor. Doi oameni își deschid inimile și își îmbrățișează sufletul. Așa că, spune-mi, îi îmbrățișezi pe cei dragi în fiecare zi?

Îmbrățișarea vindecă și calmează fricile.

Să începem prin a vorbi despre acele îmbrățișări care pot rezolva probleme fără a fi nevoie să fie spuse cuvinte. Sunt sigur că ați primit cu toții o îmbrățișare ca aceasta la un moment dat, după o ceartă cu copiii sau cu partenerul vostru.

Există mai multe momente în timpul zilei când nu suntem de acord și spunem cuvinte pline de tensiune. Este un moment în care mintea noastră nu mai poate gândi dar există sentimente și emoții care ne arată că iubim această persoană și ne doare că nu putem găsi o soluție.

Ceva, la fel de simplu ca o îmbrățișare, poate dizolva instantaneu tensiunile și orice sentiment de stres și disperare. Dintr-o dată totul devine una: trupuri, emoții și preocupări. Un lucru la fel de important de reținut este că în relațiile amoroase este foarte frecvent să te confrunți cu situații de îndoială, frică și îngrijorare.

Sunt momente când relațiile se transformă într-o rutină, fiecare zi este la fel ca ultima și, uneori, pierzi magia pe care ai avut-o cândva. Atunci încep să apară îndoielile.

Vei începe să te temi și să te întrebi dacă partenerul tău te mai iubește, dacă te mai vrea și dacă relația ta va rămâne puternică pentru totdeauna. Atunci începe să apară nevoia de confirmare.

În unele zile, frazele: „totul este bine”, „desigur că încă te iubesc, dar la ce te gândești?” nu sunt suficiente. Nu vrei să auzi cuvintele, vrei să vezi acțiuni. Și nu este nimic mai bun decât o îmbrățișare puternică și mare, fără cuvinte.

Sunt multe motive să ne îmbrățișăm și ori de câte ori suntem îmbrățișați, trebuie să simțim că este real, că vine din sentimente puternice și că este autentic. Atunci temerile tale vor dispărea, când întregul univers va deveni unul și zidurile care ne țin despărțiți vor cădea.

Îmbrățișările care te unesc cu lumea și cu cei pe care îi iubești cel mai mult.

Cele mai bune îmbrățișări sunt cele pe care le primim atunci când avem cea mai mare nevoie de ele, când descoperim cu adevărat ceea ce ne definește viața și inima.

Au fost efectuate multe experimente pe străzi, unde o persoană necunoscută oferă „îmbrățișări gratuite”. Este un gest care oferă căldură, deși adevăratele îmbrățișări – cele mai vindecătoare îmbrățișări – sunt cele care vin de la oamenii pe care îi iubim.

Dacă o îmbrățișare te leagă de lume, este pentru că vine de la cineva care este important pentru tine.

Luați în considerare, de exemplu, cum ar fi copiii dacă nu ar avea contact fizic constant, cum ar fi mângâieri și îmbrățișări, atunci când se trezesc dimineața pentru a le spune „bună dimineața” și înainte de a merge la culcare noaptea pentru a le spune „noapte bună”.

Îmbrățișarea este o modalitate de recunoaștere pentru un copil sau pentru o persoană în vârstă – le dă rădăcini. Le arată că sunt parte din tine și că îi vezi, îi iubești și îi înfășori în brațe pentru că fac parte din sufletul tău.

Nu există nimic pe lume care să ofere atâta ușurare ca o îmbrățișare, dacă este făcută la momentul potrivit și este oferită cu sinceritate. Inima prinde viață, întărește stima de sine și îți oferă o senzație plăcută datorită endorfinelor care sunt eliberate.

Dacă ei nu fac pasul să te îmbrățișeze, atunci îmbrățișează-i tu pe ei!

Uneori oamenii se plâng de copiii sau părinții lor că par puțin „reci”, iar prin asta arată că nu au nevoie de asemenea manifestări de afecțiune sau îi resping. Aceasta face parte din personalitatea lor.

Totuși, doar pentru că nu te îmbrățișează, nu înseamnă că nu au nevoie sau că nu apreciază. Există oameni cărora le este greu să-și exprime această nevoie emoțională. Nu îndrăznesc să o facă, dar asta nu înseamnă că nu vor.

Pe măsură ce copiii ating o vârstă, încep să asocieze îmbrățișările cu semne specifice de afecțiune care îi duc înapoi în vremurile când erau foarte mici, în timp ce acum încearcă să câștige independența mult dorită.

Nu vă faceți griji când se întâmplă acest lucru, nu vă supărați pe ei și să nu credeți că nu vă iubesc. Credeți sau nu, o îmbrățișare bruscă, ascunsă și puternică le va aduce întotdeauna un zâmbet pe buze și îi va face să roșească.

Cu toții avem nevoie de îmbrățișări zilnic sau ocazional pentru a ne consolida relațiile. Ele ne amintesc că: „Sunt aici cu tine și nu voi înceta niciodată să te iubesc. Ești cea mai bună parte a vieții mele.”

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook