A avea pe cineva care te înțelege, este tot ceea ce contează în viață…

A avea pe cineva care te înțelege, este tot ceea ce contează în viață...

Ei spun că intimitatea este greu de construit și ușor de distrus.

Deci, brusc, încetează să mai existe. Voi nega acest lucru. Dacă cu o persoană se creează ceva pe o fundație solidă, pe chimie, pe comunicare, pe înțelegere reciprocă, aceasta nu se pierde indiferent de ce va fi. Va rămâne acolo, la pândă.

Timpul necesar pentru deblocare, pentru a se manifesta, poate varia, dar nu vă îndoiți că nu se poate. Există undeva, în atmosferă, într-un colț, pe buzele care nu vor să depună mărturie, în ochii care nu se grăbesc să o arate.

Pentru că dacă cineva îți deschide sufletul, chiar și o dată, și tu faci la fel, acea persoană are cheia și poate deschide fiecare ușă.

Poate că încuietorile se schimbă, poate că are nevoie de puțin mai mult timp pentru a traduce ceea ce s-a schimbat, dar dacă vrea, te poate citi oricând, pentru că tu l-ai învățat cum să facă. Și acesta este ceva ce nu se uită. Inima își amintește, ochii cunosc căi familiare și nu-și pierd timpul traversându-le.

Dar dacă timpul sau chiar anii trec? Dacă te-ai schimbat? Amândoi v-ați schimbat… Nici acesta nu este un obstacol. Timpul nu pare să aibă efect. Te maturizezi treptat și poți vedea mai clar faptele, poți citi mai sigur indicațiile.

Este bine ca în viața ta să întâlnești astfel de oameni, pentru că poți afla că există comunicare fără efort, poți afla câte lucruri poți spune chiar și neintenționat, pentru că limbajul precede mintea, de parcă ai fi apăsat pe un buton și ai hipnotizat, când celălalt spune ceea ce ai fi vrut tu să spui.

Este atât de eliberator, ca psihoterapia.

Cât de ușor este să te “deschizi” fără niciun efort, dacă celălalt doar te lasă să fii tu însuți! Mai ales acum, când comunicarea pare atât de dificilă, când canalele de comunicare sunt slăbite sau pierdute, poate vei aprecia esența unei conversații sincere, a unui dialog necondiționat și vei descoperi că este cel mai important lucru până la urmă.

Să simți că te poți baza pe cineva, să i te alături, să te înțeleagă. Mai ales ultimul. Nu este imposibil ca cineva să te înțeleagă până la urmă. Chiar și astăzi. Atâta timp cât știi unde să cauți, atâta timp cât asta este prioritatea ta…

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook