Cine ți-a spus că iubirea înseamnă a tolera și a suporta comportamentul altora?

Cine ți-a spus că iubirea înseamnă a tolera și a suporta comportamentul altora?

Adesea avem o impresie greșită despre ce este exact iubirea și ce înseamnă să mă iubesc pe mine (iubirea de sine) și prin extensie să îmi iubesc viața.

Dorind să luminez ambiguitățile și inexactitățile care îmi ajung uneori la urechi, vă împărtășesc următorul text, din cartea „Secretul magnetului inimii” de Ruediger Schache.

Iubirea este adesea greșit înțeleasă

Unde în Univers este scris că iubirea înseamnă a tolera și a suporta comportamentul celorlalți? Da, iubirea înseamnă să-l accepți pe celălalt așa cum este, dar înseamnă și să prețuiești darul propriei tale vieți suficient pentru a nu te nega.

Unde scrie că nu avem voie să rănim pe nimeni cu deciziile pe care le luăm pentru noi înșine?

Dacă cineva suferă de o situație, este un semn de dragoste să se mobilizeze și să pună capăt acelei suferințe. Nu este un semn de iubire să fii tiranic și nici nu va primi nicio laudă, așa cum le-au spus generații și generații de mame copiilor lor.

A decide pentru sine și pentru propria fericire în viață, nu este ceva iresponsabil.

Unde este scris că iubirea înseamnă să-ți asumi responsabilitatea pentru fericirea și mulțumirea altei persoane?

În momentul în care crezi că ești responsabil pentru fericirea altei persoane, spune la revedere iubirii vieții tale. O altă persoană poate simți fericirea atunci când ești cu ea, însă există multe surse de fericire, iar dacă mâine încetezi să mai exiști în această lume, viața celeilalte persoane va continua normal.

Este adevărat că iubirea înseamnă să nu emiți pretenții?

Acesta este unul dintre cele mai mari conflicte cu privire la semnificația iubirii. Da, iubirea însăși nu are cerințe. Și a fi uman înseamnă că ai nevoi și dorințe. Dacă iubești persoana care ești, îi vei permite să-și găsească împlinirea.

Ce se va schimba când îți vei iubi mai mult viața?

Multe conflicte vor dispărea sau se vor dizolva mai ușor, pentru că nu mai trebuie să ceri sau să schimbi dragoste, recunoaștere sau apreciere. Vei atrage din ce în ce mai mulți oameni care se simt bine cu strălucirea ta.

Vei ține la distanță oamenii care nu suportă faptul că ești independent și liber în interior. Îi vei învinovăți mai puțin pe ceilalți, pentru că și pe tine însuți te vei învinovăți mai puțin.

Vei radia încredere, pentru că ai încredere în tine. Ceilalți își vor schimba comportamentul față de tine în bine. Vei reduce acțiunile spontane și reacțiile impulsive față de persoanele cu care ai de-a face. Chiar dacă ai capacitatea, nu ar trebui să mai reacționezi la ceilalți.

Nu vei mai dori să „fii iubitor” și “bun” pentru a fi plăcut. Și totuși vei face fapte bune mânat de iubire. Vei urmări mai puține recompense și recunoaștere. Nu îi vei mai lăsa să profite de tine. Nu te vei mai răni atât de ușor.

Vei putea oferi fără să așteptați nimic în schimb. Vei putea face lucruri fără să simți niciun regret. Vei putea accepta că te simți jenat, pentru că știi că nu ești obligat să faci ceva ce nu vrei.

În multe cazuri, alergiile, bolile psihosomatice și plângerile despre corpul tău dispar sau scad. Și, ca rezultat, rămâne mult mai puțină respingere internă. Vei face lucruri care te vor umple, fără a primi ceva în schimb.

Oamenii care au fost îngrijorați pentru tine până acum vor avea o grijă mai puțin.

Oamenii care până acum depindeau de tine, vor fi eliberați, pentru că vei rupe această dependență reciprocă datorită iubirii de sine. Asta nu înseamnă că îi vei abandona pe ceilalți. Evident că vei fi mai aproape de cealaltă persoană decât oricând, pentru că nu te simți obligat față de ea.

Și când simți că e bine să pleci, vei pleca. În acest caz, este mai bine și pentru cealaltă persoană.

Oamenii care și-au pierdut dragostea pentru ei înșiși, o pot regăsi, deoarece radiația iubirii de la magnetul tău va fi transmisă persoanelor apropiate (neuronii oglindă).

Prin legea coordonării, iubirea ta va scoate la iveală iubire în ceilalți. Și în cazul în care cineva nu este încă pregătit pentru asta, câmpul iubirii de sine creează un fel de manta protectoare în jurul tău. Și toate acestea fără niciun plan și fără efort!

Să-ți iubești viața este cel mai mare dar pe care ți-l poți oferi ție și altora. Deci ai o grămadă de motive pozitive pentru a-ți acorda prioritate. Tot ceea ce ai nevoie este să iei o decizie: să vrei să experimentezi ceea ce se va întâmpla dacă îndrăznești experimentul.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook