5 semne că ești prea drăguț(ă) cu ceilalți…

O femeie bună cu ceilalți

Potrivit unui psiholog, a dori mereu să fii drăguț cu ceilalți într-o măsură excesivă, dăunează bunăstării tale generale.

Când conversația se îndreaptă către oamenii pe care îi iubim, de obicei punem nevoile lor înainte de ale noastre. Pentru că ne place, pentru că așa am fost învățați, pentru că știm că acesta este ceea ce trebuie făcut.

Îngrijirea și protejarea celor dragi este ceea ce face ca relațiile noastre să fie de calitate. Dar ce se întâmplă atunci când depășim limita și tot echilibrul este pierdut?

Poate părea ciudat, dar atunci când începem să fim drăguți, chiar și cu cei pe care îi iubim și care ne iubesc, poate deveni destul de problematic, și experții explică de ce.

În special, potrivit psihoterapeutului, Amber Elizabeth Smith, există câteva semne evidente care arată că facem totul pentru a-i trata bine pe ceilalți și nu pe noi înșine. Într-o postare pe Instagram, ea explică totul. Din cele menționate, le-am evidențiat pe cele principale și, cu siguranță, te poți identifica cu unele dintre ele:

Sacrifici (aproape) totul pentru a-i ajuta pe ceilalți.

Aceasta înseamnă că s-ar putea să lași deoparte ceva foarte important pentru tine. Deci, ai tendința de a fi împins deoparte pentru a sta de partea altcuiva dacă aparțineți categoriei clasice de oameni-plăcuți. Nu îți pui limite în relații, drept urmare ești nedreptățit și doar cealaltă parte este fericită.

Ți-e teamă că trebuie să fii mereu bun, pentru că altfel vei fi numit “fals”.

Un alt semn că încerci să arăți drăguț față de ceilalți (în afară de faptul că probabil că ești o parte esențială a identității tale) este teama ta de a fi etichetat ca “fals”.

De fapt, dacă bunătatea este în ADN-ul tău, îți este mai greu să negi ceva și să dezamăgești pe cineva, și aici trebuie să se găsească echilibrul necesar.

Te simți responsabil pentru sentimentele altora.

Vei face orice pentru a preveni durerea din inimile celorlalți, chiar dacă acest lucru se poate întoarce împotriva ta. Nu-ți pasă, indiferent de emoția pe care o experimentează, te simți responsabil. Cu toate acestea, știm cu toții că acest lucru este imposibil.

Ierți ușor.

Ai tendința de a uita și de a ierta totul, chiar și cele mai jignitoare comportamente. Permiți oamenilor care te-au rănit să rămână în viața ta, permițându-le să repete tipare dăunătoare. Și, bineînțeles, faci totul pentru a fi drăguț cu ei pentru că tu crezi cumva că ai cauzat acest comportament.

Când crezi că cineva este supărat pe tine, faci totul pentru a preveni acest lucru.

Ce înseamnă acest lucru; Că începi complimentele și încerci în toate modurile să fii acceptat. Desigur, acesta este ca un ghimpe în sănătatea ta mintală și nu salvează situația. În schimb, intensifică și perpetuează o stare incomodă, din care este timpul să te retragi.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook