3 caracteristici care nu lipsesc dintr-o prietenie adevărată…

Două prietene

Toată lumea a simțit dragostea și aprecierea care vin după ce o legătură cu o cunoștință se dezvoltă într-o adevărată prietenie. Dar, uneori, o prietenie poate ajunge la acel punct în care nu poți să-ți dai seama cât de aproape ești cu adevărat de un prieten.

Ce înseamnă prietenie adevărată?

Este normal să te întrebi dacă prieteniile tale sunt reale. La urma urmei, prietenii noștri, sunt familia pe care alegem să o avem în jurul nostru. Potrivit filosofului Jacques Derrida, orice prietenie adevărată are cel puțin aceste trei caracteristici:

1. Într-o prietenie adevărată, poți vorbi despre tot ceea ce crezi că este negativ sau ți se întâmplă.

A vorbi despre grijile și temerile noastre, cu siguranță necesită curaj. Suntem vulnerabili în fața celorlalți, având deja curajul de a înfrunta orice ne-ar deranja.

Lăsând un prieten să îți fie alături atunci când ești cu psihicul „la pământ”, îți duce relația mult mai departe decât îți poți imagina. Dacă el te poate sprijini într-un nou început personal sau profesional, și știi că și tu poți face la fel pentru el, putem vorbi despre o prietenie adevărată.

2. Într-o prietenie adevărată, poți vorbi despre viitorul tău.

Discutarea viselor, planurilor, deciziilor tale de viitor cu un prieten și a-l lăsa să-și exprime gândurile, sentimentele și opiniile, poate arăta un nivel de încredere care nu este dat în toate prieteniile. Viitorul tău, poate nu include neapărat și această prietenie. Dar dacă participă la aceste conversații și îți împărtășește propriile planuri de viitor, înseamnă că are încredere în tine.

3. Poți vorbi liber despre familia ta.

Indiferent dacă prietenul tău ți-a cunoscut familia sau nu, posibilitatea de a vorbi liber despre familia ta, îi permite cu adevărat să intre în lumea ta.

Dacă amândoi împărtășiți detalii despre familiile voastre și/sau despre educație, puteți cunoaște unul despre celălalt lucruri precum; de unde ați venit și ce v-a determinat să ajungeți oamenii care sunteți astăzi. Chiar mai mult, a vorbi despre viața de acasă, te va ajuta pe tine și pe prietenul tău să construiți o relație puternică.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook