4 moduri de a nu te simți singur(ă) și de a umple golul din viața ta…

4 moduri de a nu te simți singur(ă) și de a umple golul din viața ta...

Aproape toți simțim, la un moment dat, un gol în viața noastră, dar uneori este greu de identificat exact motivul pentru care ne simțim așa.

Cei mai mulți dintre noi dăm vina pe o iubire pierdută, o lipsă de viziune, plictiseală, sentimentul că nu avem o viață socială sau mulți prieteni, dar niciunul dintre acestea nu este adevăratul motiv al golului.

Aceste cauze subiacente doar maschează problema.

Planeta noastră este plină de haos și distrugere, pentru că oamenii simt acest vid și caută în afara lor soluții pentru a umple golul. Sau, din frustrare și singurătate, îi rănesc pe ceilalți, eliberând acele sentimente și rănindu-i. În centrul vidului este lipsa iubirii de sine.

Un articol scris de Margaret Paul, publicat pe HuffingtonPost.com, descompune problema mai clar: „Există o singură emoție care umple cu adevărat golul și aceasta este iubirea.

Există o singură cauză a golului interior – lipsa iubirii. Dar nu lipsa de iubire a altcuiva provoacă acest vid. Goliciunea interioară este cauzată de abandonul de sine – lipsa iubirii noastre de sine .“ Așadar, acum știm că lipsa noastră de iubire de sine provoacă sentimentul de gol, dar ce putem face în privința asta?

Să vedem împreună care sunt cele 4 moduri de a umple golul din viața noastră:

1. Să căutăm foarte profund în noi, să ne înțelegem sentimentele.

Nu putem rezolva problema dacă nu o înțelegem mai întâi. Ce ne împiedică să ne angajăm să ne iubim pe noi înșine? La urma urmei, singurul motiv pentru care ne simțim goli, este în noi. Dacă ne-am simțit mereu mulțumiți și în siguranță în noi înșine, ce motiv ar mai exista pentru a căuta în altă parte ceea ce ne va umple golul?

Desigur, pierderea unei persoane dragi sau trecerea printr-o experiență traumatizantă justifică sentimentul de gol și este de înțeles. Cu toate acestea, un sentiment constant de gol poate indica ceva mai profund care se întâmplă în noi.

Este nevoie de curaj pentru a ne vindeca rănile și pentru a învăța să ne iubim cicatricile, dar acesta este un pas necesar în calea conștientizării de sine. Nu se va întâmpla peste noapte, dar trebuie să ne întâlnim față în față cu ego-ul nostru și să-l îmbrățișăm cu dragoste. Atunci, nu va fi nimic de așteptat de la nimeni, te vei avea pe tine însuți.

2. Ne limităm în a ne exprima emoțiile.

Nu putem trece prin viață păstrând toate sentimentele înăuntru, bine ascunse. Acest lucru, nu numai că ne dăunează, dar nici nu este normal. Suntem ființe complexe, cu o varietate de emoții, și nu ar trebui să le înăbușim doar pentru că societatea privește cu dispreț oamenii care își exprimă emoțiile.

Să facem ceea ce ne definește. Să dansăm, să scriem, să pictăm, să cântăm, să ne plimbăm, să facem orice ne ajută să ne simțim normali. Acest lucru va umple acel gol și ne va ajuta să ne oferim un mod sănătos de a ne exprima.

3. Angajați-vă să vă iubiți.

Știu ce înseamnă să te lupți și știu că a te iubi cu adevărat este unul dintre cele mai grele lucruri pe care cineva le poate face în această viață. Avem toate motivele să ne iubim pe noi înșine, dar când vine acel moment, mulți dintre noi încă nu ne simțim suficient de bine.

Este foarte ușor să ne conectăm pe rețelele sociale și să ne comparăm constant cu ceilalți. Putem urmări reclame la televizor care încearcă să ne vândă ceva care ne va face “perfecți”, în timp ce ascultăm cu ușurință cum ceilalți ne dezamăgesc și ne subminează.

Cu toate acestea, putem, de asemenea, să alegem și să ne depărtăm de toate acestea și să ne angajăm să ne iubim pe noi înșine necondiționat.

Cum este posibil acest lucru? Mai întâi trebuie să luăm decizia. Să alegem să continuăm să ne iubim pe noi înșine, indiferent de ceea ce cred alții despre noi, de greșelile pe care le-am făcut sau de calea pe care o urmăm în viață. Nu putem trăi cu adevărat dacă nu ne putem bucura de prezența și dragostea celui cu care petrecem cel mai mult timp, adică noi înșine.

4. Angajați-vă în activități care vă fac să vă simțiți fericiți.

Să ne simțim goli, ne împiedică să facem lucruri care ne fac fericiți. Cel mai probabil, nu ne vom aminti că există un gol în viața noastră dacă umplem golul cu activități care ne aduc bucurie.

Chiar dacă ne simțim rău, ne putem schimba starea de spirit. Putem să ne ridicăm și să luptăm, nu să cedăm în fața sentimentelor de înfrângere și eșec.

Putem urma cursuri de arte marțiale sau yoga, să ne alăturăm unui grup de drumeții, să ne întâlnim cu prietenii și să gătim mâncăruri sănătoase pentru prieteni sau pur și simplu să facem lucruri care ne bucură. În final, vom vedea că acest gol se va umple de la sine și vom înceta să ne simțim frustrați și singuri, pentru că vom fi cu cea mai bună companie, cu noi!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook