5 motive pentru a trăi cu o pisică – ceva destul de afectuos, dar și terapeutic…

5 motive pentru a trăi cu o pisică - ceva destul de afectuos, dar și terapeutic...

Pisicile sunt animale minunate. Le place independența, dar și mângâierile. De multe ori, ne gândim ca nu sunt sociale, dar sunt momente în care ne înnebunesc cu mângâierile și interesul lor.

Comportamentul lor ciudat și uneori confuz este foarte asemănător cu comportamentul uman. Acesta poate fi motivul pentru care tehnici precum terapia cu pisici încep să câștige teren în domeniul sănătății emoționale.

Un alt produs al ultimilor ani, hipoterapia, a câștigat teren și s-a dovedit a fi extrem de eficientă cu copiii care suferă de autism, probleme de stimă de sine sau paralizie cerebrală. Deși nu există dovezi științifice, este cu siguranță o terapie complementară care poate îmbunătăți abilitățile motorii și emoționale ale pacienților.

În mod similar, terapia cu pisici – compania și conviețuirea cu o pisică, este un lucru benefic pentru oameni, atât fizic, cât și psihologic. Deși ți se poate părea ciudat, pisicile ne oferă mult mai multe beneficii decât cred majoritatea oamenilor.

Ce este terapia cu pisici?

Terapia cu pisici este o metodă care ajută la anxietate, stres și depresie. Îmbunătățește calitatea vieții și creează o relație cu totul specială între pisică și stăpânul ei. În plus, conform diverselor studii, persoanele care suferă de diverse boli de inimă prezintă o îmbunătățire treptată prin conviețuirea cu o pisică.

Este foarte ciudat că aceeași cercetare făcută cu câini dă rezultate complet diferite. Proprietarii de câini, spre deosebire de proprietarii de pisici, s-au dovedit a avea rezultate mai puțin bune. Aceasta înseamnă că cei care dețin pisici sunt mai puțin predispuși să moară în urma unui atac de cord.

Pisicile sunt o companie foarte bună pentru cei care trăiesc singuri, mai ales când sunt în vârstă. În plus, persoanele care suferă de o formă de demență, cum ar fi boala Alzheimer, pot experimenta amintiri din trecut mângâind o pisică, întârziind viitoarea degenerare neuronală.

În plus, toarcetul pisicii, sunetul fericirii feline, pare să stimuleze anumite terminații nervoase fundamentale, necesare rememorării poveștilor trecute. „Dacă ar fi să aleg un imn pentru pace, aș vota toarcerea pisicii”. – BD Diamond

Scurt istoric al pisicii!

Pisicile au fost considerate de sute de ani creaturi ostile. Oamenii credeau că sunt însoțitoare fidele ale vrăjitoarelor și ale diferitelor alte ființe întunecate. Natura lor incertă și imprevizibilă a provocat teamă, atât în ​​rândul oamenilor de rând, cât și în rândul celor mai educați.

În unele culturi, dimpotrivă, prezența lor a fost întotdeauna sacră. În Egipt, pisicile erau venerate, deoarece erau considerate protectoarele celui mai important zeu al egiptenilor: Zeul Ra. Ra s-a născut la răsărit și a murit la apus, iar noaptea a devenit pradă ușoară pentru dușmanii săi. Ochii pisicii, legați de privirea leului, reflectau razele soarelui în timpul întunericului.

Lăsând legendele deoparte, compania pisicii ca animal de companie a fost și ea impresionantă. Spre deosebire de câini, folosiți de ciobani și vânători, pisicile nu au fost domesticite la început.

Potrivit unor studii recente, credem că pisicile însele au decis să se apropie de oameni în timp ce aceștia le oferă mâncare. Prezența lor pufoasă și blândă a determinat fermierii să le ofere hrană și apoi să le adăpostească ca excelente vânătoare de rozătoare.

Au fost însă nevoie de câteva secole pentru ca pisicile să fie acceptate ca animale de companie. Până în secolul al XIX-lea, era neobișnuit și ciudat să ai animale de companie, fiind considerate o risipă de bani.

5 Avantaje ale terapiei cu pisici:

1. Tratează simptomele depresiei și anxietății.

Pisicile îmbunătățesc foarte mult starea persoanelor care suferă de anxietate și depresie. Toarcetul unei pisici este un sunet foarte relaxant, stimulează concentrarea și creează un sentiment foarte familiar.

2. Nu ne mai simțim singuri.

O pisică este cea mai bună alegere pentru o persoană care trăiește singură. Este foarte independentă atunci când vrea, dar și foarte afectuoasă. Uneori nu este atât de drăguță, încât vrem să o trimitem în altă cameră.

Este foarte amuzantă și jucăușă și ne va ține ocupați cu ea. Să nu uităm că trebuie să o hrănim corespunzător, să o vaccinăm și să-i tăiem unghiile (cu excepția cazului în care vrem să ne spargă sau să ne distrugă toată mobila și draperiile).

3. Ajută persoanele care suferă de Alzheimer, autism și tulburare de deficit de atenție.

Deși nu există cercetări științifice pe această temă, cunoaștem mii de cazuri în care prezența unei pisici a îmbunătățit calitatea vieții stăpânilor săi. Mulți pacienți care suferă de Alzheimer, demență și anxietate se bucură și își îmbunătățesc starea mentală în timp ce mângâie o pisică și o aud miaunând și torcând de plăcere.

4. Îi face pe copii mai responsabili.

Găzduirea unei pisici acasă este o mare responsabilitate pentru copii, deoarece trebuie să aibă grijă de ea, să o hrănească și să o antreneze, ceea ce nu este întotdeauna ușor. Este important să discutați cu copiii despre îngrijirea pisicii, astfel încât aceștia să știe care este munca importantă pe care o vor avea de făcut.

Nu uitați să menționați că un animal NU este o jucărie. Nu trebuie lovit, nici coada nu trebuie trasă. Ființele vii ar trebui respectate și să li se acorde dragoste. Noul animal de companie va fi cu siguranță mult mai fericit dacă îl lăsăm să trăiască calm și plin de dragoste.

5. Pisicile au nevoie de o atenție minimă.

Spre deosebire de alte animale, pisicile au rareori nevoie de îngrijire. În afară de vaccinuri sau alimente, acestea sunt mai degrabă curate. Odată ce învață să folosească nisipul sanitar, vor continua să-l folosească în mod regulat. Se spală singure și nu necesită o atenție constantă.

Puteți, desigur, să încercați să o spălați cândva, să verificați dacă mâncarea este adecvată și să nu uitați să o duceți la medic. Așa că, să ținem cont că atunci când pisica noastră este sănătoasă și noi suntem sănătoși!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook