5 semne că deveniți geloși prea ușor…

Bărbat care se uită la o femeie când se aranjează

Într-o relație, a fi gelos într-un grad normal, nu este ceva neobișnuit. Suntem oameni, și atunci când ne legăm cu alți oameni, de multe ori ne este frică să nu-i pierdem.

Dar ce se întâmplă când suntem prea geloși?

O relație, mai presus de toate, se bazează pe încredere. Atunci când nu există încredere, tot ceea ce am reușit să construim în acea relație, se va nărui.

Atunci când arătăm că nu avem încredere în persoana de lângă noi, de fapt, îi arătăm că tot ceea ce face pentru noi nu contează. De asemenea, prin manifestarea geloziei, ne putem obosi partenerul fără să vrem și, implicit, să îl determinăm să renunțe la noi.

Așadar, pentru a preveni să se întâmple așa ceva și pentru a ne putea îmbunătăți relația, există 5 semne care îți pot arăta dacă ești excesiv de gelos.

Nu ai încredere în partenerul tău atunci când nu sunteți împreună.

Unul dintre principalele lucruri pe care trebuie să le acceptați într-o relație, este acela că nu veți fi împreună 24/7. Însă acest lucru este unul sănătos, deoarece atunci când doi oameni sunt într-o relație, nu ar trebui să-și neglijeze complet viețile personale.

Dacă partenerul tău nu ți-a dat semne serioase că nu merită încrederea ta, atunci nu ai niciun motiv să ai suspiciuni când nu sunteți împreună. Încearcă să înțelegi că, ca orice ființă umană, are nevoie și de o viață socială.

Îți faci griji atunci când menționează pe cineva.

Apropo de viața socială, te trezești că-ți imaginezi diverse scenarii atunci când partenerul tău pur și simplu menționează numele altcuiva. Cu toate acestea, după cum am menționat mai sus, fiecare persoană are și o viață socială, dincolo de tine.

Asta nu înseamnă că dacă sunteți împreună și formați un cuplu, celălalt nu va mai vorbi și nu va mai socializa cu nicio persoană de sex opus. Nu este nevoie ca mintea ta să facă scenarii negative, doar gândește-te la celelalte persoane ca la niște simple prezențe în viața partenerului tău.

Verifici în mod constant rețelele de socializare pentru a vedea ce face.

Dacă verifici în mod regulat rețelele de socializare ale partenerului tău, dacă verifici contul fiecărei persoane din lista sa de prieteni, precum și numărul de urmăritori, atunci oprește-te!

Nu vei câștiga nimic dacă te transformi zi de zi în detectiv. Acest obicei, pe lângă faptul că este o mare pierdere de timp, nu este sănătos pentru niciunul dintre voi, și mai ales pentru relație!

Întotdeauna crezi că te înșală.

Nu este rău ca uneori să avem unele îndoieli, mai ales în vremurile pe care le trăim acum, când auzim câte escrocherii se fac la fiecare pas.

Totuși, îngrijorarea constantă că ești înșelat, nu te va lăsa să te bucuri cu adevărat de relația ta. Gelozia nejustificată, poate răni iremediabil persoana care încearcă cu adevărat să construiască o relație solidă cu tine. Relaxează-te și încearcă să apreciezi părțile bune ale relației tale, astfel încât să nu-ți mai faci atâtea griji.

Simți nevoia să te “ocupi” de comportamentul celuilalt.

Când începi să devii o persoană manipulatoare, probabil că este momentul să te oprești și să te gândești dacă nu cumva ai mers prea departe. Adevărul dur este că, dacă celălalt vrea să te înșele, te va înșela, indiferent cât de mult îi îngrădești libertatea.

Deci, dacă încerci să-i limitezi ieșirile, să-i controlezi telefonul mobil, să-i analizezi ținutele cu care se îmbracă sau cu cine iese, probabil că ai mers prea departe. Dacă vezi că ai lângă tine o persoană în care nu merită să ai încredere, atunci poate că este mai bine să încheiați relația.

Dacă, pe de altă parte, ai lângă tine o persoană care nu și-a dat permisiunea pentru astfel de suspiciuni, atunci poate că ar trebui să te gândești la cât de dăunător este acest comportament pentru ea și pentru relația voastră.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook