Omul bun e doar BUN, nu și PROST!

Femeie cu sufletul rănit

Dacă o persoană are un suflet bun și îi tratează pe ceilalți cu bunătate și blândețe, nu înseamnă că este o persoană slabă sau că dă dovadă de naivitate.

O astfel de persoană nu este nici proastă, nici naivă, ea doar preferă să aleagă bunătatea în ciuda faptului că oamenii nu îi răspund la fel.

În ce lume am ajuns să trăim dacă oamenii gândesc că ”dacă ești bun, ești luat de prost”?

E drept, sunt și oameni cărora dacă le dai un deget îți iau toată mână, însă aceia ți-ar lua și fără să le dai. Oare este corect să încetăm să mai fim buni unii cu alții din cauza a câtorva escroci? Un suflet bun nu va renunța niciodată să facă bine – oricât de mult l-ar dezamăgi lumea.

Cu timpul, omul bun, va învăța să recunoască pe cine se preface și pe cine are nevoie cu adevărat. Iar cei care cred că ”dacă ești bun, ești luat de prost”, de fapt, se folosesc de acest pretext pentru a rămâne indiferenți la suferința și nevoile celorlalți.

De când îi pasă omului cu suflet bun, cine apreciază sau nu bunătatea lui? Bunătatea este mai presus de opinia celorlalți și dacă este în firea omului, nimeni nu va putea să schimbe asta.

Omul cu sufletul bun, doar pentru că poate ierta, nu înseamnă că este și slab de caracter.

Întotdeauna îți va da o a doua șansă, pentru că el crede că oamenii se pot schimba. Pledează prin puterea exemplului și știe că binele învinge întotdeauna. De aceea, crede că orice persoană care a greșit merită iertare.

Nu toți oamenii se pot schimba, și nu toți cei care fac greșeli învață din ele, însă pentru acești câțiva, nu merită pedepsiți toți ceilalți.

Fiecare persoană merită șansa unui nou început.

Oamenii care se căiesc, descriu bunătatea ca pe o binecuvântare, care le alină sufletul și le oferă liniște.

Omului bun, nu-i pasă de ceea ce cred ceilalți despre el.

Bunătatea este apreciată de cei aflați în nevoie și de oamenii cu sufletul bun. Un om egoist, invidios și rău, care nu a făcut niciodată un bine, nu va aprecia bunătatea, ba mai mult decât atât, va profita de cei care au acesta calitate.

Omul bun, crede în Dumnezeu și va urma întotdeauna calea cea dreaptă. El va alege întotdeauna bunătatea, chiar dacă nu i se răspunde la fel.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook