Recunoștința este cheia fericirii…

Imagine cu femeie recunoscătoare

De câte ori, în timpul zilei, nu ne trezim că ne plângem de nenorocirile care s-au abătut asupra noastră? Pentru lucrurile care nu merg așa cum ne dorim? De ce nimic nu merge bine?

Pentru că „nimeni nu ne înțelege”. Pentru că societatea în care trăim este dezonorantă? Soarta nedreaptă „care îi ridică pe unii și pe alții îi aruncă în mâini străine”?

Probabil vom găsi suficiente motive pentru a ne plânge, însă suntem cu adevărat sinceri cu noi înșine?

Cât timp petrecem pe zi reflectând la lucrurile bune care ni se întâmplă?

De câte ori spunem “mulțumesc”? Cât de des simțim recunoștință pentru cel mai simplu lucru (că avem ce pune pe masă) sau pentru cel mai special și important aspect (că suntem sănătoși și că ne-am trezit puternici astăzi)?

Noi, oamenii, avem tendința de a lua de la sine cele mai multe lucruri din viața noastră, fără a le oferi locul și valoarea pe care o merită.

Putem pune recunoștința înapoi în viața noastră!

Durează doar 3 minute. Să ne acordăm 3 minute în fiecare zi, cel mai bine seara, înainte de culcare, și ne gândim la trei lucruri bune care ni s-au întâmplat. Și să mulțumim pentru ele.

Unde trimitem mulțumirile noastre, depinde de fiecare. Poate fi Dumnezeu, universul, viața, norocul nostru sau nouă înșine. 3 minute de recunoștință din timpul nostru, reprezintă un preț mic pentru schimbarea pe care o va aduce în viața noastră.

Dacă încercăm zilnic acest exercițiu simplu, vom constata că, încetul cu încetul, lista noastră va crește și chiar putem fi surprinși să descoperim că vom simți nevoia să-l facem de mai multe ori pe zi.

Poate că, dacă cheltuim mai multă energie fiind recunoscători, vom descoperi că ne simțim fericiți mai des, că simțim mai mult nevoia de a zâmbi și, poate, vom descoperi că și alții zâmbesc cu noi. Trebuie doar să punem în practică…

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook