Orice s-ar întâmpla rău, va trece. Întotdeauna trece…

Orice s-ar întâmpla rău, va trece. Întotdeauna trece...

Ce este fericirea?

Momente cheie – presupunând că nu ești un agent de bursă din Manhattan, cufundat în visul american încă din momentul în care te-ai născut.

Momente ca atunci când te trezești fericit pentru că este sâmbătă sau pentru că ai planuri grozave pentru azi sau ambele, când îți dai seama că ești iubit, când te ghemuiești pe canapea să citești cărți într-o după-amiază ploioasă, cu cafeaua aburindă lângă tine. Oricum lucruri atât de mici și de zi cu zi.

Să fii fericit, însă, în general, să răspunzi imediat cu “da” la întrebarea „ești fericit?”, este puțin mai complicat – și puțin mai dificil.

Iată 30 de moduri diferite de a atinge fericirea și de a o face să reziste:

1. Trebuie să înțelegi că viața nu este și nu va fi niciodată perfectă. Un om înțelept a spus odată că secretul nu este să ai tot ceea ce vrei, ci să vrei tot ceea ce ai.
2. Nu te lua prea în serios.
3. Și chiar mai mult, nu-i lua pe alții prea în serios.

4. Ai întotdeauna un scop. Este în regulă dacă nu ești grozav, nu trebuie să vrei să fii astronaut sau să schimbi lumea. Poate fi ceva mic, cum ar fi să ai povești de spus sau, pur și simplu, să te distrezi în fiecare zi. Trebuie doar să fie un scop.

5. Petrece mult timp cu prietenii tăi. Chiar și atunci când trebuie să sacrifici timp de la muncă pentru a o face. Sau mai bine zis, mai ales atunci.
6. Cere sprijin atunci când ai nevoie.
7. Și oferă-l când ți se cere.

8. Nu confunda materialismul cu succesul. Nici asta și nici fericirea nu se măsoară în case mari și mobilier scump.
9. Nu te grăbi să ajungi din urmă cu totul. În zilele în care ai mult de lucru, sau când cel mai bun prieten al tău se desparte, vasele vor rămâne nespălate, iar e-mailurile nu vor primi răspuns. Nu contează.

10. Fii spontan.

11. Fii creativ.
12. Fii tu însuți.
13. Scrie în fiecare zi ceva care te-a făcut fericit. Nu trebuie să fie ceva mare sau ceva care să îți schimbe viața – astfel de lucruri nu se întâmplă în fiecare zi. Poate fi ceva mic și nesemnificativ, un dialog amuzant la serviciu sau o melodie nouă pe care o iubești încă de la prima ascultare.

14. Încearcă să înveți ceva nou în fiecare zi.
15. Amintește-ți că orice s-ar întâmpla rău, va trece. Întotdeauna trece.
16. Dormi cel puțin opt ore în fiecare noapte.
17. Să ai conversații grozave și să te bucuri de ele.
18. Găsește un hobby.
19. Citește.

20. Ajută-i pe alții. Nu este nevoie să faci voluntariat undeva dacă crezi că nu ai timp. Ajută-ți prietenii, părinții, colegii, să facă, să învețe, să termine ceva care le este dificil.
21. Nu te stresa din cauza lucrurilor care nu contează.

22. Ascultă mai multă muzică.
23. Uită-te mai puțin la televizor.
24. Fă tot posibilul și recunoaște-ți că faci tot ceea ce poți. Nu va fi întotdeauna suficient dar este în regulă.

25. Râzi mai mult. Dacă nu ai oameni în viața ta care să te facă să râzi, vezi videoclipuri amuzante pe YouTube.
26. Nu vorbi prea mult despre tot ceea ce te supără. Este un mit că te vei simți mai bine dacă “dai afară” tot ceea ce ai pe suflet. De fapt, cu cât analizezi mai mult, cu atât mai mult îți faci mintea să considere important.

27. Nu pune prea multă presiune asupra ta. Da, este important să mănânci corect și să economisești bani, dar este mai important să-ți încalci regulile din când în când, să mănânci un desert delicios sau să cumperi ceva ce îți dorești cu adevărat.
28. Spune-le celor mai minunați oameni din viața ta că îi iubești.

29. Nu petrece timp cu oameni care te fac să te simți inconfortabil sau să te îndoiești de tine.
30. Găsește ceea ce te face fericit. Și fă-o cât de des poți.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook