A doua șansă ne este dată nouă, nu celuilalt…

Cuplu care stau față în față

Există o dilemă pe care o au mulți oameni care încearcă să salveze o relație, fie că este vorba despre o relație de prietenie, fie că este vorba despre una romantică.

Ei se întreabă: “Ar trebui să-i ofer celuilalt o a doua șansă?”, gândind că a mai oferi puțin timp partenerului de cuplu, acesta s-ar putea schimba și lucrurile ar deveni la fel ca la început.

De obicei, a doua șansă este urmată de nenumărate altele, până când toleranța și rezistența celui care o dă, dispare.

În cele din urmă, el sfârșește prin a pune capăt relației, transformându-se într-o persoană cu o furie reținută, cu un ego rănit și, de multe ori, cu o imagine “șifonată” și o stimă de sine scăzută.

Pentru ca o relație să dureze, necesită multă muncă și grijă din partea ambelor părți implicate. Trebuie să fii conștient în ce te bagi, adică atunci când te apropii de cineva, să fii conștient ce implicații are relația cu acea persoană.

Aceasta înseamnă, că fiecare ar trebui să știe ce face pentru relație și să nu arunce vina pe celălalt, așteptându-se să se schimbe.

Mai degrabă, este necesară o abordare mai proactivă, decât una pasivă.

O relație, se termină atunci când lacunele ei reprezintă mai mult decât nevoile care sunt satisfăcute.

Este momentul pentru a lupta în modul potrivit pentru relație.

Este momentul să ne întoarcem spre interior și să ne întrebăm: “Ce putem face?, “Cum ar trebui să ne schimbăm pentru această relație?”

Apoi, dacă în cele din urmă decidem că ar trebui să ne mai acordăm încă o șansă, să o acordăm. Dar nu celui care este lângă noi, ci față de noi înșine. Așa că, dă relației șansa de a te schimba!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook