Nu poți găsi iubire acolo unde ea nu există…

Femeie care așteaptă

Nu merită să te străduiești pentru a face pe cineva să te iubească, dacă acea persoană arată semne clare că nu are nevoie de tine în viața ei.

Să încerci să construiești o relație cu cineva care nu împărtășește cu tine aceleași sentimente, e ca și când ai încerca să cultivi ceva pe un teren neroditor – nu va crește nimic. Vestea bună este că există și pământ roditor.

Uneori, chiar dacă ai investit timp, răbdare și sentimente într-o relație, este mai bine să te retragi.

Nu mai poți accepta situația în care te afli și ai vrea să pleci, însă ți-e teamă. Te-ai obișnuit și cu eșecul, și cu locul de muncă în care nu te regăsești și continui să îi scrii și persoanei care ți-a spus clar că nu are nevoie de tine.

Dar tu trăiești în continuare cu speranța că lucrurile se mai pot schimba, însă nu faci nimic pentru asta – doar speri, fără a acționa concret.

Ceea ce nu a mers de la bun început, nu va merge. Dimpotrivă, se va deteriora mai tare.

Avem timpul atât de limitat iar noi ne comportăm ca și când am avea viață veșnică. Ne chinuim pe noi înșine cu atâta înverșunare și îi chinuim și pe ceilalți în încercarea noastră de a obține un strop de fericire dintr-un izvor complet secătuit.

Pentru ce toate acestea?

Dacă cealaltă persoană nu are nevoie de tine, de dragostea și prezența ta, tu de ce ai mai vrea-o? Nu crezi că este înzecit mai bine să pleci, să te eliberezi de această legătură bolnăvicioasă și să îți găsești propriul drum alături de oamenii care te vor cu adevărat? 

Există oameni care ar da orice să întâlnească pe cineva ca tine, care s-ar dedica în totalitate unei relații bazate pe iubire, devotament și încredere. Când simți că totul în jurul tău se prăbușește, amintește-ți că undeva există cineva care chiar are nevoie de tine!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook