Ai grijă să nu devii niciodată un “cerșetor” de emoții…

Ai grijă să nu devii niciodată un “cerșetor de emoții...

Nu cere nimănui să-ți dea ceva ce nu are. Lasă situațiile să se dezvolte natural. Nu cere atenție, mângâiere, îmbrățișare, devotament.

Lasă emoțiile să vină la tine atunci când este momentul potrivit.

Nu le cere altora să-ți dea lucruri pe care nu le au sau pe care nu le vor avea niciodată. Este ca și cum ai cere unui analfabet să-ți citească o nuvelă, sau unei persoane care nu știe deloc să înoate, să traverseze o mare întreagă pentru a ajunge la tine.

De multe ori, din cauza emoțiilor puternice care ne copleșesc sau din cauza impulsivității noastre, le cerem oamenilor din jurul nostru să ne ofere lucruri pe care ei înșiși, fără motivație, nu le-ar da niciodată.

Nu cere nimănui ceva ce nu are pentru tine.

Fie că este vorba despre timp, bani sau emoții. Orice trebuie să-ți se dea, trebuie să vină la tine cu generozitate și fără efort. Doar așa îți va aparține. Abia atunci va fi al tău. În caz contrar, fii sigur(ă) că va fi trecător, va fi împrumutat și va deveni temporar al tău.

Nu cere nimănui, nimic, și să nu ai așteptări zadarnice. Cei cărora le pasă cu adevărat de tine, înțeleg cum te simți și știu exact de ce ai nevoie. Deci nu fi un cerșetor. Nu fi un cerșetor! Omul generos, este generos în toate. Nu prin necesitate, ci prin alegere.

Nimeni nu scoate din bagajul vieții lui lucruri câștigate cu greu pentru a le împrăștia fără scop.

Dacă celălalt ar fi fost gata să o facă, ar fi făcut-o singur, fără nicio îndemnare. Nu le cere altora să dea, doar cere-ți ție să-ți urmezi propriul drum. Să faci alegeri corecte și să evoluezi mereu în bine. Asigură-te că viața ta are traiectoria dorită și nu lăsa niciun “satelit” să-ți stea în cale.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook