Bunătatea excesivă, ajunge să doară…

Bunătatea excesivă, ajunge să doară...

Potrivit unui studiu al Universității din Kent, comportamentul altruist sau cu prea multă bunătate și înțelegere, poate crea mai degrabă probleme decât rezolvare, mai ales în domeniul profesional.

Acest studiu „este de acord” cu cercetările anterioare de la Harvard și demonstrează că este infinit mai eficient, ​​mai ales atunci când conduceți o echipă, să fiți caldă ca persoană, dar nu deosebit de tolerantă și bună, din următoarele motive:

1. A fi prea drăguță te oprește să construiești relații umane serioase

Când cineva este bun tot timpul, în toate împrejurările, și refuză să „calcă pe picior” și să arate ceea ce este cu adevărat, experimentează inevitabil o singurătate foarte tulburătoare.

Cu acest comportament, cu greu îți faci prieteni și parteneri adevărați, nu doar pentru că devii plictisitor (conform studiului), ci pentru că specia umană are tendința de a nu avea încredere în cei care au o singură față: cea angelică.

2. Fiind mereu o persoană politicoasă și nimic altceva, te “victimizezi” fatal

Dacă faci totul pentru a-i face pe toți fericiți, oprește-te. Potrivit cercetărilor, acest tip de comportament “hrănește” un monstru care te pune permanent în poziția de victimă și te împiedică să crești emoțional.

Uneori trebuie să spunem “nu”. Și cu voce tare, dacă este necesar. Gestionarea unei conversații aprinse este, cu siguranță, mai dificilă decât a ceda cerințelor înjositoare, dar așa se construiesc personalitatea și relațiile: când ceilalți ne cunosc limitele și nu ne văd neapărat ca niște victime.

3. Bunătatea excesivă ne înstrăinează de noi înșine

Făcându-ne în mod constant să părem răsfățați în fața celorlalți, ajungem să uităm cine suntem, insistă studiul. Încercând prea mult să nu jignim pe nimeni, la sfârșitul zilei rămânem cu un gust foarte amar.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook