Oamenii cu zâmbete mari, ascund lacrimi în inimă…

Oamenii cu zâmbete mari, ascund lacrimi în inimă...

Îi vezi râzând zgomotos, făcând zgomot în depărtare. Râsul lor, profund, te face să-ți amintești că undeva, acolo, există fericire și bucurie. Sau doar că undeva acolo, există oameni care pot vedea fericirea în orice.

Te bucuri alături de ei, le admiri potențialul și nu poți să nu te întrebi: „Dar nu au probleme?” Ei dau impresia că sunt acei oameni ușuraţi, a celor care nu sunt în contact cu realitatea.

Înțeleși greșit pentru ușurința și lipsa de griji, ei par să nu le pese de ceea ce au de spus oamenii. De parcă nimic și nimeni nu i-ar atinge. În interiorul unui balon magic, ei zâmbesc și răspândesc curaj, speranță și un strop de bucurie fiecăruia dintre noi.

Dacă te apropii, prietene, dacă îndrăznești să îi privești în ochi, vei fi speriat de adâncimea pe care o vei întâlni. În această privire, dacă ești curajos, vei întâlni valuri uriașe, furtuni, întuneric și durere. Poate vrei să-ți iei ochii de la ei, dar nu vei putea. Zâmbetul lor nu te va lăsa să-i părăsești.

Acești oameni nu au crescut așa.

S-ar putea să-i vezi râzând în hohote, fără ezitare, dar acum nu mai au nimic de pierdut. Au trecut prin greutăți, au fost răniți, au sângerat și, acum, au ajuns la un punct de imunitate. Ceea ce vezi, este rezultatul unei mari bătălii și câștigătorii sunt chiar în fața ta.

Te-ai gândit vreodată cât costă un zâmbet? Pentru a învăța să râzi cu adevărat, trebuie să știi ce ți-a furat lacrimile. Trăiești un război cu tine însuți și acești oameni sunt cei mai buni profesori. Cu cât ești mai stigmatizat, cu atât vei râde mai tare, pentru că atunci vei cunoaște valoarea de a primi și a oferi bucurie.

Nu vei dori să pierzi niciun minut cu gânduri zadarnice și sentimente rele. Nu vei lăsa realitatea să te îngroape, pentru că știi foarte bine că nu există dușman mai rău decât tine. Și dacă propriul tău sine te poate distruge, de ce să lași pe altcineva să o facă?

Oamenii cu zâmbete puternice, ascund în inimă torente de lacrimi.

Te-ai gândit vreodată că zâmbetele pe care le împărtășesc sunt puterea lor de a continua? Cum îți oferă atât de ușor speranță, poate singura lor speranță de a rămâne în lumină?

Nu există oameni puternici cu un trecut ușor. De aceea, data viitoare când întâlnești pe cineva și îl admiri pentru energia lui, pentru sfaturile lui, pentru liniștea pe care o emană, pentru stabilitatea mișcărilor, să știi că este un “căpitan” care a scăpat de o furtună mare. Nimeni nu devine înțelept fără să se târască pe podea. Nimeni nu devine fericit dacă nu își cunoaște sinele nefericit.

Oameni care emană fericire, care au plătit prețul pentru a vedea spectacolul jucat ca niște păpuși de cei din jurul lor. Zâmbete purtate, cu intenția de a seduce, de a ajuta, de a ajunge la cei care trăiesc acum. Cei care au trăit puțin mai devreme.

Așa că, știi asta, nu-i înțelege greșit.

Ei nu ignoră realitatea ta. Poate că sunt mai cufundați în cinismul acestei lumi decât suntem noi, toți, împreună. Dar asta este magia. Să fii acoperit de sânge, lacrimi și transpirație de sus în jos și să zâmbești în continuare. Poți?

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook