Oamenii buni nu se schimbă, pentru că ei gândesc cu inima…

Femeie blândă și bună

Lucruri rele se întâmplă și oamenilor buni.

Acest lucru se datorează faptului că destinul nu este arbitrar. Lumea oarbă și egoismul, sunt adesea legate.

Cu toate acestea, oamenii nobili nu renunță niciodată la rădăcinile lor, în ciuda amăgirilor, pentru că cei care gândesc cu inima, nu înțeleg prin slăbiciuni sau prin gândire rațională rece.

Cu toții cunoaștem oameni care se potrivesc descrierii de mai sus. Mai mult, ori de câte ori vedem o faptă bună, fie că este altruism dezinteresat sau eroism, cei mai mulți dintre noi ne simțim inspirați sau chiar împăcați cu lumea.

„O grămadă de bunătate valorează mai mult decât o tonă de inteligență.” -Alejandro Jodorowsky

Ce ar fi mai bine? Ar trebui să investim în propria noastră bunăstare sau să acordăm prioritate bunăstării unui străin?

Probabil că mulți oameni ar spune că răspunsul este simplu; a face ceva la fel de simplu, precum a face bine, va restabili echilibrul și satisfacția personală.

Cu toate acestea, această concluzie nu este atât de clară pentru experți. De fapt, această idee, îi preocupă de mulți ani pe experții în comportamentul uman.

Ce spune cercetarea?

Cercetătorii de la Universitatea din California, au făcut un studiu interesant în care au ajuns la concluzia că există două scopuri vitale în cadrul unei ființe umane și că fiecare are efecte biologice.

Acestea sunt datele:

În primul rând, sunt oamenii care se caracterizează prin ambiția lor pentru prosperitate hedonistă. Acesta este un tip de fericire care vine exclusiv din autosatisfacția, în urmărirea vitală a bunăstării noastre personale.

Pe de altă parte, a fost recunoscut și ceea ce este caracterizată ca o bunăstare fericită. Vorbim despre un alt fel de scop, mai profund și mai înalt, în care cineva încearcă să crească și să se maturizeze ca persoană, pentru a oferi celorlalți tot ce este mai bun din sine.

Concluzii

În cercetare, s-a descoperit că persoanele cu o dispoziție clară euforică (cei care îi pun pe ceilalți pe primul loc), au un sistem imunitar mai puternic. S-a demonstrat că au mai puține inflamații și un număr mai mare de anticorpi, sinonim cu un sistem imunitar puternic.

Mai mult, la nivel psihologic, profilul lor a arătat că au o credință puternică. Nu contează de câte ori i-a doborât viața, de câte ori au fost înșelați sau câte pierderi au suferit.

Au continuat să gândească cu inima, au continuat să-i pună pe ceilalți pe primul loc și să aibă încredere în bunătatea ființelor umane. S-a descoperit că, subiecții hedoniști, au un număr mai mic de anticorpi, un sistem imunitar mai slab și personalități mai instabile și mai schimbătoare.

Cu toate acestea, a gândi și a acționa cu inima, merită efortul și fericirea.

Este foarte probabil ca mulți dintre noi să fi trecut printr-o perioadă în care scopul nostru în viață a fost pur hedonist. În mod clar nu-l vedem ca pe un act egoist, l-am înțeles pur și simplu ca pe o altă oportunitate de creștere personală.

Uneori, suntem doar exploratori. Vrem să experimentăm, să îmbrățișăm viața, să o inspirăm, să fim mulțumiți și să o consumăm. „Singurul simbol al excelenței pe care îl cunosc, este bunătatea.” -Beethoven

Cu toate acestea, încetul cu încetul, urcăm în piramida nevoilor noastre, până când înțelegem că suntem cu toții interconectați. O minunată și complexă rețea de interconectivitate, în care acțiunile noastre se răspândesc la ceilalți.

A face bine și a acționa cu inima, contribuie la armonie în haos, este un far în întunericul distrugerii.

Credeți sau nu, a fi o persoană bună, nu înseamnă că trebuie să fii un erou, nu necesită să ne punem în situații periculoase pentru ceilalți sau să ni se ceară să încercăm să câștigăm întreaga umanitate. În fiecare zi se găsesc oameni buni, subtili dar strălucitori, liniștiți dar fericiți, umili dar uriași, ca inimile noastre.

Să arătăm bunătate și să respectăm rutinele zilnice. Să ne gândim la lucrurile mărunte.

În acest fel, atunci când se va ivi oportunitatea pentru schimbări mari, inerția pe care am creat-o ne va ajuta. Este la orizontul muncii zilnice în care, bunăstarea fericită, este mult mai presus de simplul hedonism, și unde putem fi sursa de inspirație care poate fi contagioasă pentru multă lume.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook