Nu oamenii te dezamăgesc, ești dezamăgit de așteptările pe care le ai de la ei…

Nu oamenii te dezamăgesc, ești dezamăgit de așteptările pe care le ai de la ei...

De fiecare dată când ești dezamăgit de oamenii importanți pentru tine, gândește-te că te-ai așteptat la mai mult decât ceea ce au intenționat să-ți ofere. I-ai văzut, ai știut, totuși ai sperat. Nimeni nu este de vină pentru așteptările pe care le-ai cultivat. De câte ori s-a repetat același lucru?

Poți măcar să nu mai aștepți.

Asigură-te ca data viitoare să privești realitatea așa cum este ea și nu așa cum ai vrea să fie. Vezi oamenii din jurul tău în funcție de cât de mult își doresc să facă parte din viața ta și nu în funcție de cât de mult ți-ai dori ca ei să fie. Și poți decide ce vrei: ce vrei să te aștepți și ce nu, ce alegi să trăiești și cu cine?

Când cineva îți arată că ești ultima sa alegere, nu poți rămâne sperând să ocupi o poziție mai importantă. Decizia este a ta: ori rămâi și accepți funcția care ți s-a dat, ori pleci.

De fiecare dată când ești dezamăgit de oamenii importanți despre care credeai că există în viața ta, gândește-te că i-ai ales sau măcar le-ai acordat un loc important în viața ta.

S-ar putea să crezi că este o dovadă de insensibilitate sau nesociabil să pleci. Dar gândește-te că este o lipsă de respect față de tine să vrei să faci parte din viața unor oameni care îți arată constant că nu vor să faci parte din propria lor viață.

Când nevoile fiecăruia sunt diferite și criteriile pe care toată lumea le consideră importante diferă, ești rugat să alegi ce vrei și pe cine vrei în viața ta. Nu ne vom opri dacă este sau nu corect să fim dezamăgiți de oamenii din viața noastră. Să rămânem la ceea ce simțim.

Dezamăgirea este o emoție. Întrebarea este ce să faci cu acest sentiment.

Ar fi util să ne mobilizăm pentru a vedea ce facem greșit în alegerile noastre sau în modul în care procesăm sau percepem alegerile noastre. Întrebăm în mod constant mai mulți oameni care doresc doar să rămână în interacțiuni superficiale și efemere cu noi?

Investim în oameni care nu au investit niciodată în relația pe care credeam că o avem? Trebuie să depășim viziunea și viziunea romantică asupra relațiilor. Este utilitarismul mai important decât emoția?

Sunt relațiile mai dependente de nevoile pe care le pot satisface în acest moment? Ne așteptam mereu la mai mult de la oamenii care nu au fost dispuși să fie aici pentru noi? Deci, pentru a fi alegerea mea, trebuie să o dorești. Pentru a fi parte din viața mea, trebuie să-ți dorești asta.

Oricât de mult sper și oricât de mult visez la aceste lucruri, dacă nu există niciun răspuns, tot ceea ce voi reuși să fac este să fiu încă o dată dezamăgit de oamenii din jurul meu, de oamenii pe care i-am considerat importanți și pe care i-am considerat a fi parte din viața mea și eu parte din viața lor. Ține minte: nu oamenii te dezamăgesc, ești dezamăgit de așteptările pe care le ai de la oamenii din jurul tău!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook