Cei care ne-au rănit nu ne merită…

Femeie cu picioarele în apă

Mă întreb uneori: de ce îi lăsăm pe ceilalți să ne facă rău? De ce le permitem să ne schimbe și să ne îndepărteze de sinele nostru adevărat?

Un Eu liber și independent care merită să fie fericit.

Și dacă suntem de acord că așa ceva nu ar trebui să se întâmple, că nu ar trebui să permitem, atunci ce putem face pentru a preveni?

Ce trebuie să realizăm pentru a opri devalorizarea și înstrăinarea noastră personală, astfel încât să ne putem întoarce la structurile și valorile noastre de bază?

Cei care ne-au rănit nu ne merită.

Nu merităm să ne fie distrusă stima de sine, să fim respectați, să nu iubim. Dar mai întâi trebuie să ne iubim pe noi înșine pentru a avea un sprijin și un punct de plecare pentru călătoria dificilă a dezlegării.

Cei care ne rănesc, sunt profund egoiști și au grijă doar de ei înșiși. Sunt egoiști și incapabili (sau neputincioși) să creeze o relație prin înțelegere, încredere și respect. Sunt oameni care pun întotdeauna propriile nevoi, valori și convingeri pe primul loc.

Cei care ne rănesc sunt oameni grosolani, care ne slăbesc cu orice ocazie, dar mai ales prin felul în care ne vorbesc: Cu un ton derogator, strigând sarcastic, ne insultă stima de sine, blochează comunicarea și creează un climat de nesiguranță și teroare.

Situații dificile care nu pot fi rezolvate prin dorință.

Este nevoie de curaj și credință, de încredere în sinele nostru „pierdut”, în forțele noastre „uitate”, în valorile noastre. Noi trebuie să putem spune în primul rând „NU” la tot ceea ce ne jignește, ne slăbește, ne asuprește.

În viață, trebuie să învățăm să stabilim priorități și prima prioritate este demnitatea noastră. Dacă ne iubim și ne respectăm atunci (poate) nu vom permite altora să ne facă rău.

În concluzie, și într-o dispoziție de autocritică, să aruncăm o privire în interior și să ne întrebăm: La urma urmei, ce credem despre noi înșine? Merităm?

Merităm iubire, respect, egalitate și înțelegere în relațiile noastre cu ceilalți? Și dacă da (ceea ce sper că simțiți cu toții!), atunci de ce le permitem să ne rănească și să ne slăbească?

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook