Nu mai vreau să fiu bun, vreau să fiu bine…

Nu mai vreau să fiu bun, vreau să fiu bine...

Nu mai vreau să fiu bun, vreau să fiu bine. Să nu devin un alt covor pentru străinii care intră în viața mea pentru a-și șterge picioarele.

Să nu mai fiu “portul” unde vor ancora unele persoane până le trece furtuna.

Umbrela care protejează de furtuni pe cei udați și bătuți de pe acest pământ. Cârja care sprijină persoanele cu handicap. Să nu mai fiu priza de relaxare pentru cei obosiți. Farul pentru cei pierduți, ca ei să-și găsească drumul. Apa din deșert a vieții celor însetați din această lume.

Să-i hrănesc din restanța mea pe cerșetorii acestui pământ. Să-mi risipesc saliva vindecând rănile răniților acestei societăți. Să fac din corpul meu o punte pentru trecători de la viața mea la malul opus.

Să fiu sfâșiat în bucăți pentru a satisface nevoile celor ingrați și incapabili. Fie ca eu să anticipez mereu dorințele celor nevrednici și ignoranți. Să nu devin cenușă în focul pe care l-au aprins pentru a mă arde.

De aceea, vă spun că m-am săturat să fiu bun.

Nu mai am răbdare pentru ciudateniile și mofturile altora. Nu mai suport criticile. Nu mai suport retorica lor. Visele utopice nu mă reprezintă. Cuvintele lor academice nu mă reprezintă. Nu ascult laudele false.

Nu mai vreau să fiu irosit cu personalități egocentrice. Să am de-a face cu oameni mărunți. Să mă complac cu atitudini arogante și trufașe. Să devii calul de curse al nenorociților și pesimiștilor. Să-mi înec sentimentele în oceane necunoscute și fără fund.

Nu pot oferi a doua și a treia șansă oamenilor care mi-au dovedit că nu le merită. Nu mai caut circumstanțe atenuante și scuze pentru un comportament pretențios. Nu-i mai îngădui pe cei necinstiți dintre noi.

Nu mai dau iertarea păcatelor mincinoșilor și exploatatorilor societății. Nu suport divagările oamenilor superficiali. Dimpotrivă, apreciez tăcerea celor înțelepți.

M-am săturat să-mi sacrific onestitatea pe altarul ipocriziei acestei lumi. Nu-mi pasă să-i plac pe cei care nu-mi plac. Nu mă preocupă dragostea celor nerecunoscători. Caracterul meu nu este alterat și manipulat pentru a fi plăcut. Nu mai permit încercări ale temperamentul meu pentru a fi iubitor.

De aceea vă spun că eu caut să fie bine.

Să-mi realizez propriile visuri și să nu țintesc visurile trecătorilor din viața mea. Să-mi ating propriile obiective și să nu fiu manipulat de alții. Să exorcizez răul din viața mea pentru binele meu.

Să-mi determin viitorul, fără a fi legat de trecutul meu. Să-mi păstrez existența curată, fără a fi pătată de murdăria acestei societăți. Să pot spera, fără ca ei să-mi omoare speranța. Să gândesc liber, fără a fi îndemnat.

Nu am loc în viața mea pentru ceea ce mă întristează și mă doare. Nu am timp pentru ceea ce mă obosește și mă înjosește. Am eliminat din viața mea oamenii că nu mă respectă. Am renunțat la cei care nu mă prețuiesc. Am șters tot ce m-a durut. Am fugit de ceea ce m-a trădat. Am fost eliberat din ghearele diavolului. Am fost eliberat de plasele intoleranței.

Am ales să-i păstrez aproape de mine doar pe cei care mă acceptă așa cum sunt. Pe cei care mi-au recunoscut valoarea și mi-au apreciat unicitatea. Asta mă proiectează și mă înalță. Asta mă umple de bucurie și optimism. Asta îmi aduce pozitivitate și fericire. Asta îmi satisface auto-realizarea.

Și să fie irosită lumea asta pentru mijloace materiale. Și lăsați-i să se complacă în ură și vicii. M-am săturat să fiu bun. Vreau să fiu bun cu cine mă place, pentru ceilalți nu voi mai putea.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook