Zâmbește și atunci când toată lumea se așteaptă să plângi…

Zâmbește și atunci când toată lumea se așteaptă să plângi...

Zâmbește…

Nu pentru că o dictează vreo Zi Mondială. Nu pentru că te-au forțat ei să o faci. La urma urmei, nimic din ce este frumos nu se face cu forța. Zâmbește, pentru ca viața este frumoasă. Chiar dacă este dificil.

Lasă-i să fie duri. Ei există, însă exiști și tu – și doar asta este suficient pentru a te face să zâmbești. Zâmbește chiar dacă toate navele tale par să se scufunde. Vei face mai mult.

Zâmbește chiar dacă ți-ai pierdut slujba, banii sau orice ai avut de valoare. Zâmbește chiar dacă oamenii se îndepărtează de tine – înseamnă că nu au fost meniți să rămână. Înseamnă că a venit timpul ca alții să vină. Alți oameni care se pot dovedi a fi viața ta.

Zâmbește chiar dacă vrei să plângi.

Zâmbește chiar dacă ei vor să fii doborât(ă) cu suspine, să scoți țipete incontrolabile, să izbucnești. Zâmbește chiar dacă nedreptatea te sufocă. Sufoc-o și tu cu un zâmbet. Cu acea zvâcnire spontană a buzelor care îți luminează mereu fața.

Zâmbește pentru a obține.

Zâmbește chiar dacă lumea este pierdută. Se va găsi din nou. Și va fi așa cum dorești, așa cum ai visat, așa cum ai muncit pentru ea. Zâmbește chiar dacă totul merge prost. Se va îndrepta.

Zâmbește chiar dacă ei cred că ești nebun(ă).

Zâmbește acolo unde toată lumea se așteaptă să plângi. Și dacă ai plânge, ce se va întâmpla? O să mă întrebi că dacă zâmbești, se va schimba ceva? Îți va lumina interiorul, îți va face aura să strălucească.

Ai încredere în oamenii duri și continuă să zâmbești. Și chiar dacă totul arată că nu au de gând să repare ceea ce au stricat, ar trebui să crezi contrariul. Pentru că doar crezând în asta, creezi.

Și dacă te-au rănit, dacă te-au zdrobit, dacă te-au pus în genunchi, nu face pe nimeni să plângă. Zâmbește. Este cea mai mare răzbunare asupra celor care te vor la pământ. Râde-le în față și crede-mă că acest lucru nu va trece pe lângă ei neobservat. Și luptă pentru asta. Luptă pentru un zâmbet adevărat, salvator și răscumpărător.

Luptă pentru un zâmbet din inimă, plin de energie pozitivă și speranță.

De ce ai nevoie de speranță? Pentru ca nimic din jurul tău să nu se scufunde. Așa că zâmbește. Și totul va fi bine. Și dacă problemele nu se rezolvă imediat, nu renunța. Zâmbește și luptă pentru ceea ce a fost, este și vrei să rămână al tău. Meriți și nimeni nu îți poate lua asta!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook