Dacă iert, nu înseamnă că accept un comportament sau că am încredere din nou…

Femeie credincioasă

Mulți cred că iertarea îi slăbește și, astfel, se lasă deschiși la noi răni.

Neiertând credem că ne protejăm dar, în realitate, lăsăm emoțiile negative să ne domine, făcându-ne și mai slabi. Mulți s-ar întreba, în mod rezonabil: „Cum este posibil să iert o persoană care m-a rănit?”

Iertarea nu este despre oamenii care ne-au rănit, ci despre noi.

Iertarea este un act de iubire de sine, deoarece ne eliberează de emoțiile toxice precum ura, amărăciunea, mânia, durerea.

Aceste emoții sunt cele care ne țin prinși într-o situație care ne împiedică să mergem înainte și să avem încredere în alți oameni. Dacă iert, nu înseamnă că accept un comportament sau că am încredere din nou.

Înseamnă că iert ca să pot merge mai departe.

Să nu uităm că nu toți oamenii sunt la fel. Doar pentru că am fost răniți de unele persoane, nu înseamnă că toți oamenii ne vor răni.

Trebuie să ne gândim la ceea ce am câștigat din toată situația neplăcută; încă o lecție de viață care ne va face mai înțelepți și mai atenți în relațiile viitoare.

În concluzie, dacă iertăm nu înseamnă că acceptăm persoana care ne-a greșit.

Iertarea înseamnă că recunoaștem persoana care ne-a rănit și în ce fel au făcut-o, dar o lăsăm în urmă. Adică acceptăm ceea ce s-a întâmplat și mergem înainte, eliberați și fără atașamente față de situații și persoane din trecut.

Iertarea este cel mai bun cadou pe care ni-l putem oferi nouă înșine, deoarece ne eliberăm de toate emoțiile negative din suflet.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook