Nu te supăra pentru ceea ce nu s-a întâmplat. Poate că nu ar trebui să se întâmple…

Nu te supăra pentru ceea ce nu s-a întâmplat. Poate că nu ar trebui să se întâmple...

Poate vi se va părea un gând foarte pesimist, dar uneori poate fi de ajutor și vă permite să mergeți mai departe.

Detașează-te de situații terminate sau deosebit de problematice.

Nu mai insista asupra a ceea ce te “strică”, ce te ține în loc și nu te lasă să mergi înainte. Este timpul să iei o decizie? De ce continui să te educi într-o situație dubioasa? Te străduiești mai mult decât ar trebui?

Din moment ce nu s-a întâmplat, probabil că nu se va întâmpla. Optimismul și speranțele sunt bune, dar pentru o vreme, nu pentru totdeauna. Speranța nu te va duce mai departe, nu îți va oferi momente fericite. Este în regulă să aștepți, dar nu pentru mult timp.

A venit momentul în care trebuie, în sfârșit, să înțelegi că ceea ce nu s-a întâmplat – și poate fi ceva în care ai investit foarte mult, ai construit așteptări și vise – nu se va întâmpla până la urmă. Atât s-a putut.

Dacă ai făcut tot ceea ce ți-a stat în putere și nu a ieșit așa cum ai visat, asta e – nu s-a întâmplat și poate că nu nici nu ar fi trebuit să se întâmple. Poate că nu a fost menit să fie. S-ar putea să nu fie posibil. Și în acest caz particular, amintește-ți că rezultatul contează.

Nu s-a întâmplat pentru că nu ar fi trebuit să se întâmple.

Poate, pentru o dată în viață, ar fi bine să rămâi cu gândul că nu ar trebuit să se întâmple. Să faci din acest gând realitatea ta, cea mai adevărată credință, și asta te va ajuta să vezi lucrurile mai clar, mai obiectiv, mai puțin emoțional. Uneori este necesar.

Este necesar să mergi mai departe când vezi că ai stat multă vreme într-o situație care îți dă mai mult emoții negative decât pozitive, care îți dă mai multă tristețe și amărăciune decât te umple și îți oferă momente de fericire, în ciuda deciziei că probabil nu ar fi trebuit făcută sau mai bine că nu s-a putut face.

Totuși, cert este că nu merită să te pui constant într-o stare de tensiune și emoții negative pentru ceva care nu progresează, care nu este aici pentru tine, care nu este așa cum ți-ai dori să fie (și vorbim despre cum ți-ai dori să fie, nu despre cât de ideal ai vrea să fie – există o diferență). Ceea ce nu s-a întâmplat, nu ar fi trebuit să se întâmple, sau cel puțin nu merită stricat până nu se întâmplă…

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook