Dragoste fără reciprocitate. Există vreun beneficiu?

Fată în pijama stă pe telefon la fereastră

Nu de puține ori, atunci când iubim o persoană necondiționat, pe parcurs, realizăm că din partea celeilalte persoane lucrurile nu decurg la fel. În acel moment, apar preocupările, dezamăgirile, incertitudinile și bineînțeles greșelile cu care ne împovărăm. Și ne întrebăm:

De ce ar trebui să iubesc dacă nu sunt iubit? Are sens? Îmi aduc toate acestea vreun beneficiu? Răspunsul, desigur, este da!

A iubi necondiționat este o virtute pe care, în sfârșit, trebuie să o descoperim!

Dragostea nu este o condiție, nu este un eveniment de acceptare și schimb. Iubesc, pentru că așa simt, pentru că așa mă prețuiesc mai mult, pentru că devin o persoană mai bună și nu caut nimic în toate acestea.

Mă simt complet ca persoană, mă simt în viață, mă simt capabil să fac oamenii fericiți.

A iubi înseamnă a oferi cu generozitate sentimentele mele celor din jurul meu, să fiu acolo în momentele lor grele, să le îmbrățișez rănile, să le ofer mâna mea pentru a-i susține, și le ofer toate acestea dezinteresat, fără gânduri secunde.

Când iubesc, nu caut nimic, nu aștept nimic și nu cer nimic în schimb.

Pentru mulți, dragostea este oferită cu scopul final de a o primi înapoi, de a-și umple golurile, de a se simți bine. Nu vreau să vă descurajez, dar nu așa trebuie să fie dragostea. Și dacă este așa, este temporar și oportunist.

Dăruind dragoste, nu suntem goli, suntem mai mult plini, de bucurie și euforie care, în niciun caz, nu lasă goluri.

Dăruim fără cruțare, tot ceea ce am stocat în sufletele noastre, și simțim recunoștință și bucurie. Ne bucurăm împreună cu cealaltă persoană și nu cerem nimic în schimb sau de pomană.

Cu cât ne oferim mai mult dragostea și vedem aspectele pozitive ale ofertei noastre, cu atât tânjim mai mult să continuăm și să facem fericiți oamenii din jurul nostru.

Acum, dacă și primim iubire, ceea ce este ideal, este pentru că am câștigat-o, pentru că am tânjit după ea, pentru că o merităm, pentru că nu am cerut-o, nu am șantajat-o. Iar această iubire este cea mai bună pe care am primit-o vreodată.

Dragostea care ni se întoarce cu generozitate și fără reciprocitate, este adevărată, autentică și are puterea de a rezista chiar și în condiții nefavorabile, pentru că se hrănește fără reguli, fără standarde, fără explicații.

Această iubire este capabilă să ne desăvârșească, să ne umple de încredere în sine și să ne graveze pe față zâmbetul mult năzuit, care lipsește din timpul nostru.

Așa că, nu vă gândiți să vă oferiți dragostea doar pentru a o primi înapoi.

Oferă oamenilor ceea ce ai în inima ta și, dacă este ceea ce ai este adevărat, îți va oferi atât ție, cât și celor care primesc, mult mai mult decât ceea ce ai dat și, cu siguranță, va da roade.

Voi încheia cu un citat din Menelaos Ludemis care încapsulează tot ceea ce v-am împărtășit: „Iubesc, vă spun că iubesc… Ceea ce face cealaltă persoană, este treaba ei”.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook