Infidelitatea este o chestiune de timp: studiul care dezvăluie exact momentul când relația ta va fi în pericol!

Cuplu se țin de mână

În ce moment al relației sau al căsătorie de lungă durată, decid bărbații și femeile să înșele?

Sunt trei factori care minimizează posibilitatea infidelității: credința religioasă, a nu fi căsătorit de mult timp, dar și a fi… femeie. Nimeni nu începe o relație sau, chiar mai serios, propria căsnicie cu intenția de a-și înșela partenerul, cu atât mai puțin cu certitudinea că o va face.

Cu toate acestea, aventurile și aventurile extraconjugale au loc tot timpul, iar acum un nou studiu oferă dovezi despre când este cel mai probabil să apară infidelitatea în timpul unei relații serioase sau a unei căsătorii.

Pe baza studiului publicat în „Journal of Sex Research”, momentul în care un bărbat este gata să-și riște relația și să continue cu infidelitatea, se situează la 11 ani de legătură permanentă.

În timp ce, pentru femei, momentul la care par dispuse a consimți o relație paralelă, este oricând între 6 și 10 ani.

Concluziile acestui studiu au fost determinate, adunând date de la 423 de participanți. Principala motivație pentru a nu-și înșela partenerul, nu este impactul pe care îl va avea ,de exemplu, asupra copiilor (dacă există o căsătorie), sau în continuarea relației, ci teama de singurătate.

Participanților li s-a cerut să răspundă la un chestionar, în care următoarele informații erau proeminente:

– trebuiau să prioritizeze 29 de motive pentru care ar merita să reziste unei potențiale infidelități;
– să evalueze posibilitatea ca ei să continue cu o relație paralelă sau extraconjugală dacă ar avea această oportunitate.

Rezultatele cercetării au arătat că există trei factori care minimizează posibilitatea infidelității. Credința religioasă, a fi căsătorit – nu de mult timp, dar și a fi… femeie, au fost principalele.

Concret, din studiu reiese că principala motivație pentru a nu-și înșela partenerul, nu este impactul pe care îl va avea, de exemplu, asupra copiilor, ci teama de singurătate dar și greutatea morală pe care o presupune o astfel de decizie.

În acest moment, acest studiu, întocmit de Autoritatea de Cercetare a Colegiului de Studii Academice de Management din Israel, este considerat important, în principal pentru că oferă dovezi asupra momentului în care relația de cuplu este testată.

De asemenea, a fost testat felul în care cele două sexe par presate de trecerea timpului și când decid să-și asume riscul unei relații ilicite.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook