Dacă îți dorești mult de tot un lucru, nu mai alerga după el, lasă-l să vină singur…

Dacă îți dorești mult de tot un lucru, nu mai alerga după el, lasă-l să vină singur...

Tine cont de asta: Dacă vrei să prinzi un fluture, vei descoperi că, cu cât alergi după el mai mult, cu atât mai mult îți scăpa. Dimpotrivă, dacă îi dai drumul, s-ar putea să vină și să stea pe umărul tău.

Propoziția aceasta este foarte potrivită și dacă o aplicăm în viața reală. Vom vedea că se aplică perfect și în cazurile persoanelor care au tendința de a-i asupri pe ceilalți.

Dacă unul îl asuprește pe altul, se obține efectul opus celui dorit.

Aceasta este o realitate; ai fost vreodată presat de un prieten sau de o cunoștință, cu care ai rupt în cele din urmă toate legăturile? În general, nu ne place să fim forțați să facem ceva – oricare ar fi lucrul acesta. Dacă vrem ceva, atunci în mod natural apelăm la alții pentru ajutor.

De obicei, atunci când comportamentul nostru este persistent față de cineva, fie la nivel prietenos sau personal, este foarte probabil să-l pierdem, pentru că nimeni nu suportă să fie oprimat și forțat la acțiuni care nu sunt de dorit.

De exemplu, să ne imaginăm că avem un prieten cu care avem un contact permanent dar, la un moment dat, din lipsă de timp, sau din cauza volumului de muncă sau din simpla noastră nevoie de a rămâne singuri, ne pierdem dorința de a-l vedea. În acel moment, ne dăm seama de ce fel de persoană suntem legați.

Cât de matur și independent acționează.

Dacă cineva la care țineai se desparte de tine, există câteva modalități semnificative și mature de a-ți exprima sentimentele.

Un mod decent de a reacționa, este să vorbim așa: „a trecut ceva timp de când nu am mai vorbit, sper să găsim cândva timp, în viața noastră dificilă de zi cu zi, să vorbim”, „Sper că ești bine, mi-e dor de tine”, “Ce mai faci? Sper să putem bea o cafea împreună la un moment dat.”

Acest mod de a comunica arată dorința de a-l întâlni pe celălalt, fără presiune, fără a deveni împovărător și fără a deveni o victimă a dorinței celuilalt. În cazul în care celălalt nu răspunde, poate ar trebui să-l lăsăm „să plece”, întrucât este evident că nu are nici dorința, nici timpul să-și continue relația cu noi.

O persoană non-toxică și sobră, atâta timp cât dorește să mențină contactul, o va face în orice caz; totuși, dacă vedem că nu există niciun răspuns la o relație, este mai bine să-i acordăm celeilalte persoane libertatea propriei alegeri, fără presiune, fără furie.

Reacții ale celor care nu respectă libertatea celorlalți!

Exemple de fraze care arată că cineva nu respectă voința noastră, alegerile noastre și dorința de a pune capăt unei relații:

„De ce nu-mi scrii; ești supărat?”, „a trecut ceva vreme de când nu am auzit de tine, nu știu ce ți-am făcut dar sunt foarte supărat!”, „am făcut multe încercări să te cunosc dar cred că mă eviți…”, „Nu înțeleg atitudinea ta de a mă ignora constant, ar trebui să vorbim curând.”

Să zicem că suntem supărați; dacă ne exprimăm nemulțumirea sau dacă părem insistenți să-l vedem pe celălalt, facem presiuni care sunt menite să-l facă să se simtă vinovat, deoarece există multe motive pentru care cineva refuză să continue o relație. Deci, din acest motiv, a trage concluzii și a face presiuni pe cealaltă persoană, nu va avea rezultate bune.

Presiunea poate provoca doar negativitate

Nu presiunea îl ține pe celălalt aproape de noi. Singurul efect pe care îl poate avea un astfel de comportament este alienarea celuilalt, care suferă de un sentiment de sufocare. Dimpotrivă, odată ce acceptăm situația așa cum este, poate fi un posibil motiv ca celălalt să se întoarcă la noi, odată ce își dorește și el.

Este exemplul care se aplică prietenilor buni, care nu se văd tot timpul, dar există respect pentru spațiul personal; așa că acei oameni care creează astfel de relații sunt liberi să se îndepărteze unul de celălalt atunci când au nevoie să se simtă singuri, sau nu au mult timp.

Această libertate de a ști că ne putem îndepărta de celălalt pentru o perioadă, fără ca aceasta să fie văzută ca un lucru negativ pentru cealaltă persoană, întărește legăturile cu cei din jurul nostru.

Odată ce știm că modul în care reacționăm este acceptabil, relațiile sunt întărite, pentru că ne simțim liberi să plecăm, știind că cealaltă persoană este dispusă să prețuiască compania noastră atâta timp cât acest lucru este posibil și să înțeleagă că el/ea poate face la fel.

Dacă iubești pe cineva, dă-i spațiu, lasă lucrurile să curgă lin și timpul va face ce trebuie. La momentul potrivit, acea persoană care s-a îndepărtat de noi, se va întoarce de bunăvoie, fără asuprire, fără să se simtă ca un agresor.

Cel mai bun mod de a atrage către noi oameni care apreciază momentele pe care le petrec cu noi este: să ne cunoaștem bine, să ne arătăm interesul și să lăsăm spațiu liber celuilalt, să facă un pas spre noi, să se apropie noi. Dacă acest lucru nu se întâmplă, ar fi bine să urmărim un alt fluture.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook