Cei care au înșelat, vor înșela din nou…

Doi bărbați și o femeie

Este aproape o reacție reflexă: Cel care înșală, va căuta o mie și una de scuze pentru a-și apăra actul. De la cel mai serios, la cel mai amuzant.

Unora, infidelitatea le curge prin vene.

În timp ce diferiți factori pot determina bărbații și femeile să înșele, concluzia este că, odată ce îți înșeli partenerul, sunt șanse să o faci din nou.

Adică ceea ce am bănuit profund și ne-a fost arătat de multe ori în viață, este confirmat de un studiu publicat recent în revista Nature.

Cercetătorii au observat o activitate în zona creierului, care este asociată cu emoțiile, și au descoperit că răspunsul la un stimul emoțional slăbește această activitate pe măsură ce este mai des expus la acesta.

Adică, de fiecare dată când o persoană neloială sau mincinoasă este chemată să-și ceară scuze pentru greșeala sa, se simte din ce în ce mai puțin vinovată.

Deși nu se concentrează exclusiv pe infidelitatea cuplurilor, autorii studiului cred că se aplică un mecanism similar. Studiul notează, de asemenea, că adulterii nu au nicio remușcare atunci când își mint partenerii cu privire la infidelitățile lor, mai ales când simt că o fac pentru a-i proteja de adevăr.

„Ideea este că prima dată când comitem adulter ne simțim rău. Dar următoarea dată ne simțim mai puțin rău, așa că înșelăm și mai mult”, a comentat cercetătorul de la Princeton Neuroscience Institute, Neil Garrett.

Aceasta înseamnă că, cu cât mințim mai mult, cu atât este mai probabil să o facem din nou. Și uite așa micile minciuni nevinovate devin ușor secrete vinovate și mari minciuni.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook