Este dragoste adevărată sau doar o pasiune nebună?

Cuplu pasional

Sunt foarte multe persoane care nu pot face diferența dintre dragoste și pasiune. Este drept, ambele sentimente sunt extrem de puternice, iar unele persoane, adesea, au tendința să facă confuzie.

Este dragoste adevărată sau doar o pasiune nebună?

În cele ce urmează, vom afla care sunt diferențele dintre cele două sentimente.

Pasiunea nu este altceva decât o stare de a fi.

Ea se manifestă ca o stare temporară de extaz și euforie. Desigur, toți cei care simt pasiunea, își doresc ca aceasta să dureze pentru totdeauna, însă acest lucru este imposibil. Dacă acest sentiment ar dura pentru totdeauna, nu am mai putea realiza nimic – am deveni prozonierii celeilalte persoane.

Iubirea reprezintă mai mult decât o stare.

Chiar dacă întâlnirile pasionale ne pot determina să credem că este dragoste, în realitate ceea ce simtim este doar pasiune. Adevărata dragoste apare mai târziu, după ce ajungi să cunoști persoana, și durează pentru totdeauna.

Iubirea adevărată este atunci când, indiferent cât de mult vă certați și țipați unul la celălalt, în adâncul sufletelor voastre știți că sunteți lângă persoana potrivită și nu aveți nici cea mai mică intenție de a vă despărți.

Pasiunea poate să dureze de la câteva câteva zile, până la câteva săptămâni și chiar luni.

În această perioadă, nimic nu pare să mai conteze, iar cealaltă persoană, în ochii tăi întruchipează perfecțiunea. Nu-ți pasă dacă de nimic, motiv pentru care nici nu îi vei putea observa adevăratul caracter.

Nimic nu ți se va mai părea important și veți petrece împreună fiecare minut al zilei. Simți acest lucru deoarece, la nivelul creierului, apar unele modificări chimice, respectiv cantitatea de endorfine crește și simți acea stare de euforie.

Dragostea adevărată este mult mai mult decât romantism și pasiune.

Dragostea se bazează pe principii și valori comune, pe respect, bunătate, sprijin, onestitate, comunicare și abilități în rezolvarea unor probleme. Toți acești factori joacă un rol foarte important în dragostea adevărată, însă nu sunt o necesitate pentru romantism și pasiune.

Adevărata dragoste se manifestă, de asemenea, prin înțelegerea profundă a nevoilor și dorințelor partenerului. Pur și simplu îi dorești fericirea. Este important să descoperiți ce își dorește fiecare, să vă ajutați reciproc pentru a vă atinge obiectivele, și să nu lăsați iubirea să se stingă.

Pasiunea, cu siguranță, va condimenta relația voastră, însă doar dragostea adevărată unește. Este minunat să existe pasiune dar, deși amândoi vă simțiți bine, această pasiune nu durează pentru totdeauna.

Diferența dintre dragoste și pasiune, este că pasiunea durează puțin, în schimb dragostea adevărată trăiește mult. Dragostea adevărată va trece, cu siguranță, testul timpului și este un angajament pe termen lung.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook