Iertarea nu îți va schimba trecutul, dar îți va schimba viitorul…

Femeie supărată

Articolul de astăzi este dedicat tuturor oamenilor care sunt prea mândri pentru a deschide o ușă către iertare. Poate aceste cuvinte îi poate face să se răzgândească. Pentru că iertarea nu va schimba trecutul, dar îți va schimba viitorul.

Iertarea, este unul dintre cele mai utile instrumente de care dispunem și este un element fundamental al relațiilor noastre sociale.

De multe ori, de-a lungul vieții, te vei găsi în situații în care ți se va cere să ierți. Știu, nu este întotdeauna ușor să consimți la această cerere, pentru că iertarea nu este niciodată ușoară.

Majoritatea oamenilor refuză să ierte, pentru că ei cred că este ceva greșit.

Ei cred că, dacă vor ierta, vor da putere celuilalt și, mai devreme sau mai târziu, vor deveni ei înșiși victime.

Dar iertarea nu necesită umilire personală. Necesită completitudine, stima de sine și încredere. Înseamnă că îți înfrunți greșelile și slăbiciunile, astfel încât să poți înțelege slăbiciunile celeilalte persoane.

Capacitatea de a ierta, depinde de cât de sinceri suntem cu noi înșine. Ceea ce contează, nu este curajul cuiva de a fi fidel convingerilor sale, ci curajul cuiva de a schimba acele convingeri.

Iertarea vindecă rănile, vindecă inima, ușurează și eliberează.

Este cel mai simplu mod de a prelua controlul asupra unei afecțiuni care creează durere. Pentru că durerea cauzată de absența iertării, este mai mare decât îți poți imagina. Iertarea, este cel mai bun cadou pe care ți-l poți oferi.

Cu toții suntem predispuși să rănim, să ignorăm sau să greșim, cu sau fără intenție. Ritmul vieții este foarte rapid și nu știm ce se va întâmpla cu noi mâine.

Iertarea, nu îți va schimba trecutul, dar îți va schimba viitorul. Nu va schimba ceea ce s-a întâmplat dar, cu siguranță, îți va face viitorul mai bun, făcându-te mai fericit și mai calm.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook