Infidelitate: Cota de responsabilitate este întotdeauna împărțită în două…

Infidelitate - Cota de responsabilitate este întotdeauna împărțită în două...

Problema loialității este importantă, problema trădării este delicată. Singurul motiv care ne calmează instinctele sălbatice este persoana pe care am ales să o avem alături. Ea și numai ea, întotdeauna în cooperare cu noi înșine.

Cota de responsabilitate într-o relație între doi oameni este întotdeauna împărțită între cei doi. Poate nu întotdeauna la mijloc, dar cel puțin întotdeauna în ambele sensuri.

Și dacă acest lucru ți se pare detestabil și absolut, probabil că ești unul dintre norocoșii care au reușit să nu rănească pe nimeni până acum, care aparent au ales întotdeauna persoana potrivită. Și este bine pentru tine.

Ceilalți sunt cei care și-au pierdut loialitatea undeva, pe parcurs, din cauza singurătății, din cauza nesiguranței, din cauza absenței inspirației romantice. În mod clar, nu intenționez să sfințesc făptuitorii, nici victimele în listele următoare, dar voi îndrăzni să joc rolul avocatului diavolului.

Într-o relație care scade, care se estompează, care se termină fără glorie, ambii sunt întotdeauna de vină. Legea de necălcat pentru totdeauna. Cel care acceptă trădarea și cel care o comite. Cel care s-a înecat în două îmbrățișări și cel care a rămas singur multe nopți în patul dublu.

Nu sună bine, știu, dar mângâierea urechii nu a făcut niciodată bine nimănui. O relație sănătoasă, sănătoasă în esență și nu în aparență, nu este pusă în pericol nici de factori interni, nici de stimuli externi.

Și ce definește o relație sănătoasă?

Aici lucrurile sunt mai subiective ca niciodată. Să spunem că protagoniștii unei relații sănătoase nu vor dori să se împartă cu o a treia persoană. Nu va exista niciun motiv ca acest lucru să se întâmple atâta timp cât unul acoperă nevoile celuilalt la maximum.

Dar din moment ce, după cum am spus, aceasta este o chestiune strict subiectivă, nu voi mai da exemple. Nimeni nu te obligă să fii credincios. Nici credința, nici iubirea nu sunt definite prin presiune. Aceasta este o chestiune de moralitate, modestie sau chiar respect.

Nu trădezi pentru că trebuie, ci pentru că vrei. Pentru că nu există nimeni altcineva care să te dezvolte și să te tragă mai mult decât partenerul tău. Totul depinde de tine.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook