Persoana cu adevărat cultivată nu insultă, nu exploatează și nu înjosește pe nimeni…

Fată care citește în parc

Diplomele de pe perete, nu te fac o persoană mai bună.

Diplomele nu te învață maniere și politețe, nu îți asigură umanitate. Nu te fac sensibil, nu te învață cum să empatizezi și, cu siguranță, nu îți insuflă educație și caracter. Ele nu sunt responsabile pentru valorile tale, idealurile tale, felul în care vezi și abordezi lucrurile.

Diplomele de pe perete, nu te scapă de temerile tale, de nesiguranțe și de tot felul de complexe emoționale pe care le porți. Nu te pot face, prin magie, progresist, să te scape de prejudecăți și să-ți dea oracolul liberalismului.

Diplomele tale, nu sunt dovada că sufletul tău este pur, că ochii tăi sunt deschiși și că mintea ta a călătorit.

Nicio bucată de hârtie nu poate face din tine ceva ce nu ești.

Ele nu pot înlocui ceea ce nu ai primit de la familia ta sau de la mediul în care ai trăit. Nu pot înlocui ceva ce nu ai căutat să devii, lucrând la anumite părți ale caracterului tău.

Nicio înălțare spirituală nu vine pe parcursul a cinci ani de mers la studii, peste noapte, peste cărți deschise sau prin statutul tău profesional sau social.

Diplomele de pe perete, sunt expertiza ta pe un subiect.

Este pregătirea ta profesională. Este munca grea pe care ai depus-o studiind, și orele nesfârșite pe care le-ai dedicat pentru a-ți asigura competența profesională. Ar trebui să fii mândru de ele!

Educația înseamnă putere. Educația socială este însă altceva. O persoană educată social, nu trebuie să fi trecut prin universități și să aibă doctorate în CV.

Omul cu adevărat cultivat, poate fi omul de alături.

El este cel care are flori și soare în suflet. El este omul care știe să iubească și să fie iubit. El este omul care nu jignește, nu exploatează și nu îi stânjenește pe ceilalți. El este persoana al cărei comportament iese în evidență din mulțime.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook