Iubește din toată inima, însă nu renunța la tine în numele iubirii!

Femeie pe un câmp cu flori

Sunt foarte multe femei care își sacrifică propriile nevoi și dorințe pentru a păstra o relație, trecând cu vederea peste numeroasele neajunsuri venite din partea partenerului.

Încetează să te mai comporți altfel decât ești!

La începutul unei relații, este normal să vrei să-ți impresionezi partenerul, însă nu încerca să fii ceea ce nu ești. Dacă tu, de dragul lui, vei spune că ai anumite pasiuni și că îți place să faci anumite lucruri, mai târziu, te vei trezi că ești nevoită să accepți și să înduri acele lucruri.

Dacă tu vrei să pari în fața lui altceva decât ești, el nu îți va cunoaște și nu îți va aprecia niciodată adevărata valoare.

Unele femei, atunci când întâlnesc bărbatul alături de care se văd petrecând întreaga viață, încearcă să îl convingă că dețin toate calitățile pe care acesta le-a căutat întotdeauna la o femeie.

Mai devreme sau mai târziu, însă, adevărul va ieși la iveală – nimeni nu poate purta o mască la nesfârșit. Niciun actor, oricât de bun ar fi, nu poate juca același rol 24 de ore din 24, 7 zile din 7, întreaga viață.

Renunță să te mai prefaci de dragul lui!

Ești o ființă înzestrată cu sentimente și emoții, nu ești un soft de calculator. Fii întotdeauna ceea ce ești, cu nesiguranțele și fragilitățile tale, și nu-ți fie teamă să le spui oamenilor ce îți place și ce nu îți place să faci.

A pretinde că ești altcineva doar de dragul de a-ți face fericit partenerul, îți va aduce ție nefericire. Cine te va iubi pentru ceea ce ești, nu te va părăsi niciodată!

Nu renunța la tine de dragul nimănui!

Renunțarea la sine în numele iubirii este de fapt o dependență emoțională cu origini din copilărie – experiențe de abandon, violențe sau orice alte experiențe intense care au lăsat răni nevindecate.

De cele mai multe ori, căutăm în celălalt pe cineva care să ne vindece vechile răni, iar într-o relație vedem o bună modalitate de a ”repara” trecutul.

Ce este de făcut?

Cel mai important lucru de făcut este acela de a ne regăsi pe noi înșine, să descoperim ce ne place și ce ne dorim cu adevărat de la viață. Să ne acceptăm așa cum suntem și apoi să le permitem și celorlalți să ne vadă adevărata personalitate.

Să nu credeți că a face tot ceea ce vrea partenerul este o modalitate de a-l ”lega” în acea relație – mai devreme sau mai târziu se va plictisi, deoarece frumusețea unei relații este schimbul și diferența.

Dacă înțelegem că în toate relațiile pe care le-am avut ne-am lăsat deoparte, ne-am abandonat, este probabil momentul să facem o analiză, să cerem ajutor unui psiholog și să ne iubim mai mult.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook