Oamenii te rănesc, îți pietrifică inima, și apoi îți reproșează că te-ai schimbat…

Femeie singură privește marea

Te schimbi, dar nu în sensul că devii altcineva, ci mai degrabă îți schimbi atitudinea față de unele persoane sau situații.

Te schimbi atunci când altă cale nu există – când nu mai suporți ca sufletul să îți fie călcat în picioare, când nu mai poți suporta să ți se spună ce este bine și ce este rău, când persoana de lângă tine încearcă să te convingă că are tot timpul dreptate și că tot ceea ce faci este greșit.

Dar, la un moment dat, firul care te leagă, și al cărui singur scop este să te transforme într-o marionetă, se va rupe și odată cu el îți vei redobândi dreptul de a-ți urma propriul destin.

Nu suntem perfecți, nimeni nu este perfect, dar avem dreptul să trăim după propriile reguli, să greșim și să învățăm din greșelile noastre – pentru că doar așa vom vom deveni mai puternici și mai înțelepți. Cei care ne conving să facem ca ei, vor suporta ei cumva consecințele acțiunilor noastre?

După ce treci prin toate acestea, vei constata că te-ai schimbat, că nu mai ești ceea ce ai fost cândva.

Dar ți-e bine așa și parcă îți merge mai bine ținându-ți strâns frâiele propriului destin. Simți că ai din nou controlul asupra propriei vieți ascultându-ți și urmându-ți instinctele.

Ai ascultat și te-ai conformat tuturor regulilor impuse, însă te pierdusei pe tine. Acum te-ai schimbat, sau mai bine zis, ai redevenit tu. Nu, nu ești o altă persoană, ci ești cea mai bună variantă a ta – o versiune îmbunătățită. Dar pentru toate acestea ai avut de plătit un preț.

A trebuit să treci prin traume, prin foc și apă, dar ai reușit să le depășești pe toate. Ai înțeles că oamenii nu sunt întotdeauna ceea ce par, și nici iubirea nu este tot timpul sinceră – ea poate deveni, uneori, o unealtă în a-l controla pe celălalt.

Ți-ai recăpătat stima de sine iar personalitatea ta are din nou glas. Dar lor nu le place.

Îți reproșează că te-ai schimbat, că nu mai ești așa cum te știau, că le plăcea mai mult cum erai înainte… Cred și eu că nu le place.

Nu le place că au pierdut controlul asupra ta, că nu îți mai pot spune ce să faci și, mai ales, nu le place că ai descoperit adevărul despre ei – că le cunoști adevărata față. Oamenii care nu mai pot obține de la tine ceea ce își doresc, mereu vor spune că te-ai schimbat.

Încrederea de sine nu are la bază ceea ce cred ceilalți despre tine. Încrederea de sine este ceea ce crezi tu despre tine!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook