Liniştindu-ne mintea, găsim pacea…

Femeie neliniștită și tristă

Se spune că cea mai bună urare pe care o poți oferi cuiva, este aceea de a-și găsi liniștea sufletească.

Pentru că dacă are un spirit pașnic, totul vine de la sine. Sănătatea noastră depinde, în esență, de cât de calmi suntem. Și, prin urmare, buna noastră dispoziție și apetitul nostru pentru viață sunt, de asemenea, legate de aceasta.

Este ușor să te enervezi și să te plângi pentru o grămadă de probleme.

Este foarte ușor este să găsești de ce să te plângi. Întotdeauna există un motiv să fii supărat. Lucrul dificil, este să reușești să depășești toate acestea. Învățând să ignorăm, ne câștigăm liniștea. Pentru că, din păcate sau din fericire, nu putem schimba nici lumea, și nici pe ceilalți.

Nu este vina noastră dacă alții sunt insensibili și lipsiți de respect față de semenii lor, și nici dacă altora le lipsesc bunele maniere sau elementele de bază. Așa cum nu suntem responsabili nici pentru comportamentele unora care, intenționat, vor să ne provoace, să ne oblige să izbucnim.

Nu este vina noastră că alții, pentru a-și umple golul din suflete, își doresc atenție tot timpul, în orice fel. Până și criticile noastre le dau valoare, din timpul și energia noastră prețioasă.

Logica pe care o avem noi, nu este atât de „obișnuită” pe cât credem.

Fiecare are propriile valori și idei. Asta nu înseamnă că ar trebui să ne simțim jigniți, doar pentru că alții gândesc diferit și noi dezaprobăm acest mod de gândire. Fiecare este liber la o opinie personală, atâta timp cât nu o impun altora și respectă faptul că vor exista dezacorduri.

Se spune că „furia este prețul pe care îl plătiți pentru greșelile altcuiva”.

Da, din păcate, tu ești cel care se arde, care se agită și își pierde calmul. Iar cealaltă persoană își atinge scopul și obține satisfacția de a-ți strica starea de spirit.

Noi înșine suntem responsabili pentru starea noastră de spirit și, în principal, pentru gândurile noastre. Mintea este o armă puternică dacă este folosită corect. Dar, de cele mai multe ori, o impregnam cu atât de multe gânduri iraționale încât ne otrăvim.

Cel mai important lucru, în căutarea noastră de pace, este să realizăm că singuri ne tulburăm.

Nimeni nu ne poate deranja în vreun fel, decât dacă le permitem noi să facă acest lucru. Este nevoie de forță pentru a transforma modul „irațional” de a gândi într-unul rațional. Pentru a transforma o aură negativă într-una pozitivă. Dacă reușim să ne liniștim gândurile, vom găsi și liniștea pe care o căutăm.

Nu alții ne vor face fericiți. Fericirea noastră nu depinde de ei.

La urma urmei, viața este 10% ceea ce ni se întâmplă și 90% sunt reacțiile noastre la ceea ce ni se întâmplă. Întotdeauna avem opțiuni. Și întreaga noastră viață este rezultatul acestor alegeri.

Prin urmare, modul în care ne descurcăm cu mediul nostru, cu condițiile care ne guvernează și cu oamenii care ne înconjoară, provine din gândurile pe care ni le punem în minte.

Deci, dacă reușim să ne liniștim mintea, vom reuși să ne înfrumusețăm și starea de spirit exterioară. Până la urmă, nimic nu valorează mai mult decât propria noastră liniște sufletească.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook