De ce respingem persoanele care ne iubesc, însă ne atrag cele care ne ignoră?

Femeie pe falză

Noi, oamenii, prin natura noastră, suntem ființe tare ciudate. De ce aproape întotdeauna facem cele mai prostești alegeri?

De ce dorim să avem persoana care ne coboară până în adâncurile iadului, în timp ce ignorăm acele persoane care ne-ar ridica până la cer, făcându-ne să ne simțim cei mai norocoși oameni ai acestei lumi?

Îi rănim pe cei care ne-ar putea iubi până la moarte, în timp ce le oferim timp, efort și energie persoanelor care, în esență, nu ne oferă nimic pozitiv în ceea ce privește îmbunătățirea vieții noastre, reflexia pozitivă asupra noastră și îmbunătățirea psihologiei noastre.

Și, mereu, îi vom respinge pe cei care ne-ar putea iubi cel mai mult, cele mai importante și esențiale persoane din această viață, poate cele mai mari oportunități care ne-ar putea schimba pozitiv viața.

Ceea ce este de remarcat în acest joc al respingerii, este modul în care acționăm asupra celor care sunt gata să-și deschidă brațele și să ne ofere cel mai mult. Celor care cunosc dificultățile caracterului nostru, dar cu toate acestea, ne îmbrățișează și ne tratează ca pe cea mai perfectă creație care există.

Am interacționat de multe ori cu oameni fără experiență. Ceea ce m-a contrariat este faptul că majoritatea au regretat că au spus „nu” unor oameni care au dovedit că sunt gata să le ofere totul, să le ofere ceea ce aveau nevoie.

Târziu au înțeles, odată cu experiența vieții, că au dat cu piciorul unor oportunități la fericire și au ales provocarea și incertitudinea.

Acesta este regretul timpul trecut, maturitatea și conștientizarea. Așa suntem noi, oamenii, având toate opțiunile în față, ne vom lăsa provocați și vom alege drumul cel mai greu..

Întotdeauna îi respingem pe cei care iubesc cel mai mult.

Pe cei care sunt gata să se lase deoparte pe ei înșiși, pentru ca persoana pe care o iubesc să poată atinge fericirea și să trăiască cea mai frumoasă experiență de dragoste din viața ei.

Și, paradoxal, după ce ne săturăm să trăim în nefericire, le spunem tuturor, în gura mare, că persoana ideală nu există, că nu există loialitate și dragoste adevărată.

Este un oximoron, este trist, dar cele mai mari respingeri le-au fost date celor care ne-au iubit cu adevărat. Chiar dacă medicul oftalmolog ne spune că vederea noastră este în regulă, există totuși o miopie în ochii sufletului nostru.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook