Mergi acolo unde alegi să mergi, nu unde ești târât!

Mergi acolo unde alegi să mergi, nu unde ești târât!

Deși s-ar putea să fii foarte atent la locul în care dai banii, s-ar putea să fii mai puțin atent la locul în care îți dai atenția.

Pe termen lung, modul în care îți cheltui atenția, îți afectează viața mai profund decât modul în care îți cheltui banii. Atenția ta este cea mai puternică monedă pe care o ai la dispoziție.

Dacă o risipești, atunci viața ta va ajunge într-o mare datorie. Dacă o investești în lucruri pe care le consideri valoroase, atunci vei acumula un interes uriaș.

Imaginează-ți doi avocați într-o sală de judecată din capul tău. Unul reprezintă potențialul tău și succesul obiectivelor tale. Celălalt pledează pentru limitele tale – de ce nu meriți ceea ce îți dorești. Cine va câștiga? Avocatul pe care îl plătești cel mai mult. Totuși, pe acești avocați nu îi plătești cu bani, îi plătești cu atenția ta.

Atenția este energie.

Cu orice ai hrăni-o, va crește. Atenția este intenție. Ceea ce gândești și vorbești, deschide calea pentru ceea ce vei crea. Când acorzi atenție la ceea ce dorești să se întâmple, crești șansele de a face acel lucru. Aceeași dinamică se aplică lucrurilor care nu vrei să se întâmple.

Fiecare gând este o rugăciune, iar îngrijorarea este o rugăciune inversă. Când îți concentrezi atenția asupra lucrurilor rele care ți s-au întâmplat, atunci crești probabilitatea ca acestea să se repete. Când știi ce este în neregulă, concentrează-ți toată energia asupra soluției. Pentru a te ruga eficient, ține cont de rezultatul final pe care îl alegi. Nu te submina obsedându-te de problemă. Fii fascinat de soluție.

Secretul geniului este concentrarea.

Dacă îți poți concentra atenția ca un laser asupra oricăror probleme sau obiective, acestea îți vor dezvălui planul lor. George Washington Carver a descoperit 325 de utilizări pentru alune și 100 de utilizări pentru cartoful dulce. Geniile au o concentrare puternică.

Mulți au fost etichetați ca fiind excentrici sau chiar nebuni pentru că au lăsat deoparte interesele lumești de dragul muzicii, artei, arhitecturii, teatrului, invenției sau scrisului. Dar ei schimbă lumea, în timp ce cei cu atenție distrasă trec greu printr-o viață mediocră. Geniile nu-și irosesc creierul prețios cu tendințele de masă. Ei creează tendințele care schimbă masele.

Observați ce se întâmplă când vă îndreptați atenția într-o direcție.

Citește ziare galbene în timp ce stai la coadă la supermarket, povestește-ți accidentul, implică-te în bârfe și în câteva clipe deschizi ușa către o întreagă sferă de conștiință care se potrivește cu gândurile sau conversațiile tale.

Dacă te ții de ele puțin mai mult, ele devin realitatea ta, completată de acordul celorlalți și de fapte care o confirmă. Apoi te simți epuizat, atragi experiențe similare care te fac să te simți și mai rău și te întrebi de ce viața ta este în mizeria în care este.

Acum observă ce se întâmplă când te concentrezi asupra lucrurilor care te umplu. Citește cuvintele sau biografia unei persoane pe care o admiri. Intră în camera ta și eliberează-ți impulsurile creative.

Petrece o după-amiază la plajă. Spune-le celor dragi cât de mult apreciezi prezența lor în viața ta. Dintr-o dată, te vei simți grozav și vei atrage oameni și evenimente care ți se potrivesc și te împuternicesc. Și toate acestea pentru că ți-ai întors mintea într-o anumită direcție.

Trăim într-un univers de realități posibil infinite. În fiecare moment, indiferent de realitatea căreia îi acorzi atenția, își va deschide ușa pentru ca tu să intri. Omule, du-te unde alegi să mergi, nu unde ești târât. Publicațiile Alan Cohen  – DINAMICA SUCCESULUI

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook