Te înșală pe rețelele de socializare? Semnele înfricoșătoare pe care nu trebuie să le ignori…

Te înșală pe rețelele de socializare? Semnele înfricoșătoare pe care nu trebuie să le ignori...

Se poate dovedi a fi adevărată o suspiciune de infidelitate prin intermediul rețelelor sociale? Semne de pe rețelele de socializare care arată că te înșală:

Dacă partenerul tău a început să se retragă puțin, s-ar putea să îi poți înțelege mai bine comportamentul prin schimbările în obiceiurile sale online. Like-urile Instagram sau Facebook ar putea să nu spună mare lucru, dar există o legătură între rețelele sociale și infidelitate.

Și asta pentru că „rețelele de socializare au făcut înșelatul mai accesibil”, spune Theresa Herring, LMFT, terapeut de cuplu din Chicago. „Ceea ce începe ca o comunicare inofensivă, se poate transforma într-o aventură emoțională și/sau fizică în toată regula.”

Are foarte mult de-a face cu accesul ușor la alte persoane și cu atenția pe care ți-o pot acorda. „Oamenii folosesc rețelele sociale pentru a înșela atunci când sunt nemulțumiți de viața și/sau de relațiile lor”, spune Herring. „De obicei începe atunci când o persoană le oferă validarea pe care o căuta. Ei redescoperă o parte pierdută din ei înșiși, simt că cineva îi apreciază pentru ceea ce sunt.”

Acest lucru nu înseamnă, totuși, că totul este pierdut, că rețelele sociale sunt proaste sau că ar trebui să monitorizezi online fiecare mișcare a partenerului tău (acest lucru nu este sănătos pentru tine sau pentru el).

De asemenea, nu înseamnă că partenerul tău are mai multe șanse să înșele, doar pentru că este activ pe rețelele de socializare, dar „micile schimbări” pot fi unul dintre primele semne care arată că ar trebui să te “trezești”. „Dacă poți recunoaște devreme semnele infidelității, îți poți salva relația”, spune Herring.

“Simptome” – semne de infidelitate:

1. Ei interacționează mereu cu oameni pe care tocmai i-au cunoscut

Dacă vezi că partenerul tău vorbește des despre oameni pe care nu îi cunoști atât de bine, ar trebui să fii atent(ă). Acest lucru poate fi un motiv de îngrijorare, spune David Bennett, consilier în relații și expert la The Popular Man.

Dacă nu au menționat niciodată persoana despre care tot auzi, ar putea exista un motiv pentru care aceștia sunt „puțin secreți”. În astfel de situații, este întotdeauna o idee bună să-ți anunți partenerul cum te simți, dacă ești îngrijorat, confuz etc.

2. Îți ignoră etichetele și comentariile

Să presupunem că vă etichetați partenerul într-o fotografie. Nu răspunde sau pretinde că nu s-a întâmplat niciodată? (Și mai rău, el șterge eticheta, astfel încât să nu apară în feedul său). În acest caz, Bennett raportează că ceva nu este în regulă.

Interacțiunea constantă de pe rețelele sociale, nu este necesară pentru o relație sănătoasă, dar asta nu înseamnă că a nu răspunde deloc este ceva normal. Dimpotrivă, dacă observi că brusc, de unde primea comentarii și tag-uri, acum nu le mai agrează și le șterge, ar fi bine să ai o conversație cu el/ea.

3. Like-uri încontinuu altora

Nu este rău dacă partenerului tău îi plac postările altcuiva sau comentează la postările altora. Dar dacă pare puțin cochet și te face să te simți inconfortabil, vorbește cu el.

„De obicei, vei vedea un tipar al unei anumite persoane pe care partenerul tău o place sau pe care o comentează”, spune expertul în relații Jennifer Seiter. „Dacă vezi așa ceva, cel mai bine este să vorbești cu el imediat și să îl abordezi calm, nu într-un mod amenințător”.

4. Își face planuri fără tine

Nimic nu este mai rău decât să-ți vezi partenerul în fotografii de la un eveniment despre care nu ți-a spus. „Dacă vezi că partenerul tău postează activități, ieșiri și evenimente despre care habar nu aveai, să știi că relația ta s-ar putea să nu supraviețuiască”, a spus Justin Lavelle, expert în relații și director de comunicare la Been.

Deși este sănătos pentru amândoi să aveți o viață în afara relației voastre, dacă partenerul tău este sincer, nu va avea probleme să-și împărtășească planurile. În plus, ar trebui să fie “deschis” și sincer cu tine.

5. El nu mai postează poze alături de tine

Adevărul este că nu toate cuplurile își împărtășesc viața online. Dar dacă obișnuiai să o faci și acum partenerul tău nu mai vrea, este un semn că ceva se întâmplă. „Dacă partenerul tău nu te include niciodată în fotografii sau a încetat să te mai includă, acesta este un mare semn că vrea să fie văzut ca fiind singur”, spune Isabel James, fondatoarea Elite Dating Managers.

În acest caz, poți să-l întrebi pe partenerul tău de ce îți păstrează relația privată. Poate avea un motiv logic. Dar dacă nu poate răspunde la întrebare sau încearcă să schimbe subiectul, ar putea însemna că există o problemă.

6. A creat alte conturi

Dacă partenerul tău are un cont separat de Instagram – unul în care nu postează niciodată fotografii cu tine – sau o altă pagină de Facebook pe care o folosește în principal pentru a vorbi cu prietenii pe care nu i-ai întâlnit niciodată, pregătește-te.

După cum spune Lavelle, „Când conturile de pe rețelele sociale se schimbă sau postările încep să se schimbe, poate fi un semn mare că celălalt te înșală”. Deși există multe alte explicații pentru un al doilea cont, dacă simți că ceva nu este în regulă, cel mai bine este să discuți cu el.

Nu trebuie să cauți aceste “probleme” sau să cauți în continuare semne de schimbare. Dar dacă observi ceva neobișnuit, a avea o conversație cu persoana iubită despre relația ta, te poate ajuta să eviți infidelitatea înainte ca aceasta să se întâmple. Cu toate acestea, dacă descoperi că te-a înșelat într-adevăr, nu trebuie să „vopsești totul în negru”. Mergi mai departe, fără rușine și tristețe.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook