Moduri utile de a trăi și nu doar de a exista…

Femeie în rochie verde se plimbă pe plajă

Ceea ce urmează, este o listă cu 10 idei, în mare parte evidente, la care poate nu te-ai gândit și care sper că îți vor fi utile. Cu toții avem nevoie de ele uneori. Dacă ți se pare utile, reține-le și începe să le utilizezi.

„Funcția corectă a omului, este să trăiască, nu doar să existe.” – Jack London

01. Dragoste.

Dragostea este poate cel mai important lucru. Îndrăgostește-te, dacă nu ai făcut-o deja. Nu mai fii precaut și lasă-ți inima liberă. Sau iubește-ți membrii familiei, prietenii, pe oricine, nu trebuie să fie neapărat dragoste romantică.

02. Ieși afară.

Nu te închide în casă. Ieși afară oricând, chiar și când plouă. Fă o plimbare pe plajă, prin parc sau prin pădure. Bucură-te de soare. Fă diverse sporturi sau mergi desculț pe iarbă. Acordă o atenție deosebită naturii.

03. Plăcerea gustului.

Nu te rezuma doar la a te hrăni, ci bucură-te de plăcerea gustului. Savurează, simte textura și exploziile de arome. Bucură-te de fiecare mușcătură. Dacă reduci cantitatea de dulciuri, atunci micile deserturi vor fi și mai plăcute.

04. Asumă-ți riscuri.

De multe ori, ne trăim viața cu mare grijă, ca nu cumva ceva să nu meargă bine. Fii îndrăzneț. Spre exemplu, dacă dorești să ai propria afacere, renunță la slujbă și începe-ți propria afacere (studiaz-o mai întâi).

Dacă ți-a plăcut de cineva anume și nu ai îndrăznit să faci nimic în sensul acesta, fă-o acum. Cere-i să iasă cu tine. Ce ai de pierdut?

05. Urmează-ți entuziasmul.

Găsește lucruri care te fascinează și urmează-le. Fă din viața ta o aventură interesantă (cu câteva momente de liniște din când în când).

06. Găsește-ți pasiunea.

Trăiește-ți viața făcând lucruri care îți place să le faci. Mai întâi întreabă-te: „ce îmi place cu adevărat să fac?”. Pot fi multe lucruri. Află cum îți poți transforma hobby-ul într-o profesie. Poate fi greu, dar trăiești o singură dată.

07. Ieși din “cușcă”.

Stai toată ziua în fața computerului, amestecând hârtii, dând telefoane și discutând pe internet? Nu-ți pierde ziua așa. Eliberează-te din această “cușcă”.

Fă-ți munca afară, pe un laptop, într-o cafenea, pe o barcă sau într-o cabană din lemn. Chiar dacă serviciul nu îți permite să poți face asta tot timpul, fă-o măcar din când în când.

08. Oprește televizorul.

Câte ore vei mai pierde din viața ta în fața unui ecran? Câte ore mai avem de trăit? Oprește televizorul. Deschide-l doar atunci când ai de gând să vizionezi un film preferat.

În caz contrar, lasă-l să rămână închis și găsește alte lucruri de făcut. Nu știi ce să faci? Citește mai jos.

09. Mergi în excursii.

Ți-ai propus să călătorești într-o zi? Deci când? Când vei avea timp liber pentru vacanță, când vei îmbătrâni? Deci ce mai aștepți? Găsește o modalitate de a face o călătorie, dacă nu luna aceasta, atunci cândva foarte curând. Ești prea tânăr să nu vezi lumea.

10. Redescoperă ceea ce este important pentru tine.

Fă-ți timp și întocmește o listă cu toate lucrurile care sunt importante pentru tine. De asemenea, notează cele mai importante lucruri pe care vrei să le faci în viața ta. Apoi evidențiază 4-5 lucruri, pe cele mai importante din viața ta.

Această listă este nucleul tău. Acestea sunt cele care contează cel mai mult. Concentrează-ți viața pe aceste lucruri. Găsește timp să le faci să se întâmple.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook