Iubește oamenii care ți-au rămas alături când toți ceilalți te-au părăsit…

Decolteu de femeie

Nu încerca să te mai apropii de cineva care se îndepărtează de tine.

Oricât de greu ți-ar fi și oricât de mult ai vrea să înțelegi această decizie a celui care pleacă, cel mai bine este să te oprești din a mai face ceva. Dacă acea persoană simte ca locul ei nu este lângă tine, las-o să-și găsească locul sau să se ducă unde crede că îi este locul.

În general, aceste persoane, nici măcar nu știu unde le este locul. Habar n-au ce vor de la viață. Aleargă parcă haotic, în stânga și dreapta, legate la ochi, fără o destinație precisă, așteptând parcă să se ivească o oportunitate – ceva pe care să urce o treaptă mai sus, ceva mai bun decât au.

Aceste persoane, de cele mai multe ori, vor vrea să se întoarcă, pentru că își vor da seama că ceea ce au pierdut era mai valoros decât ceea ce au obținut.

Nu te ruga de nimeni să îți rămână alături.

Nu renunța la demnitatea ta și nu te pierde pe tine în încercarea de a păstra pe cineva care abia așteaptă să plece. Cine vrea să plece, mai devreme sau mai târziu, tot va pleca.

Orice efort ai face pentru a păstra lângă tine o astfel de persoană, nu va face decât să amâne inevitabilul. Da, să se ducă! Să se ducă de urgență cât mai departe.

Asta este viața, oamenii mai și pleacă…

Pleacă mai ales atunci când nu mai au nevoie de tine, însă, de cele mai multe ori, se mai și întorc, neștiind că și sentimentele au termen de valabilitate și că expiră. Nimeni nu vrea să consume „chestii” expirate, pentru că există riscul de a provoca greață.

Da, greață, asta provoacă oamenii care se ghidează după principiul că ”dragostea trece prin stomac”. Ehhh, dragostea asta, a lor, care ”trece prin stomac” s-ar putea să le rămână în gât odată și odată, pentru că roata se-ntoarce iar fiecare naș își are nașul.

Dragostea asta, a lor, unora ne provoacă greață și ni se ia de parcă nici nu a fost – este asemenea unei minciuni în confruntarea cu adevărul.

Oamenii care pleacă nu merită nicio lacrimă de-a ta.

Acești oameni sunt de domeniul trecutului iar trecutul nu are ce căuta în prezent decât pentru a te preveni să nu mai faci aceleași greșeli.

Iubește oamenii care ți-au rămas alături când toți ceilalți te-au părăsit.

Doar lor merită să le acorzi timpul și energia ta. Doar pentru acești oameni merită să te îngrijorezi și să faci tot posibilul pentru a le rămâne alături.

Apreciază și iubește oamenii care îți sunt alături pentru ceea ce ești, nu pentru ceea ce poți face pentru ei. Iubește oamenii pentru faptele lor și nu te mai încrede în cuvinte. Uneori, cuvintele se transformă în iluzii și la final devin dezamăgiri.

Nu-ți mai irosi viața cu persoane ieftine, fără caracter, oportuniste și nerecunoscătoare.

Iubește oamenii care te iubesc și respectă oamenii care te respectă. Nu persoana care se întoarce la tine te iubește, ci aceea care nu pleacă!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook