Respectul de sine, înseamnă să nu lași pe nimeni să te trateze așa cum vrea…

Respectul de sine, înseamnă să nu lași pe nimeni să te trateze așa cum vrea...

„Respect de sine”, expresia cheie pentru a “pronunța” corect numele vieții care, dacă nu un Dar de la Dumnezeu, este cu siguranță o frumoasă și unică conspirație a universului.

Ascultă, încă o dată, cum datorezi respect existenței tale. Și asta, pentru că dacă nu te respecți mai întâi pe tine însuți, nu vei putea respecta nimic pe lumea asta.

Cu siguranță nu totul este roz și atunci când întâmpini cu adevărat dificultățile vieții, aceste cuvinte pot suna ca o fanfară utopică. Pot fi! Dar întreabă-te: cum îndrăznești să repeți înjosirea Ființei tale și unde o lași să te conducă? Cu precizie matematică, până la degradare absolută. Ceea ce, în esență, va însemna dispariția ta completă. Acesta este scopul călătoriei tale?

„Respectul de sine”, înseamnă că dețin primul și singurul drept să spun cum sunt și nu permit nimănui să mă manipuleze așa cum crede de cuviință. Manipularea celorlalți poate fi aruncată în fântână cu o relativă ușurință, atâta timp cât clarificăm mai întâi: ce funcționează pentru noi, ce nu funcționează pentru noi, ce ne doare cel mai mult, ce ne presează, ce ne eliberează.

Și este perfect de înțeles cum eșecul de a gestiona orice manipulare se va întâmpla de mai multe ori în viața noastră. La urma urmei suntem oameni și aici se află slăbiciunile noastre. Dar nu avem nicio scuză când suntem victimizați în mod repetat într-o situație în care cunoaștem faptele. Deci onestitate.

Nu ne mințim pe noi înșine. Admitem situații și dificultăți.

Înfruntăm curajoși adversitatea fără să ne orbim și să o facem plină de farmec. Să ținem cel puțin un talisman virtuos pe frunte.

Pentru sfârșit, care este desigur și începutul pentru a te respecta pe tine însuți, ar trebui mai presus de toate să te iubești. Arată bunătate și iartă. Cumva, poate că greșelile și laturile acestei lumi, care nu oferă respect, ci cere respect, se vor schimba!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook