Oamenii cu o mie de fețe, cei care se poartă frumos cu tine doar atunci când au nevoie de ceva…

Femeie singură sprijinită de perete

Nu mai pierde nicio secundă din viața ta cu oamenii care nu te respectă și nu apreciază, care îți zâmbesc în față și te vorbesc apoi pe la spate, care nu dau doi bani pe tine sau pe principiile tale.

Renunță la oamenii cu o mie de fețe.

Care se poartă frumos cu tine doar atunci când au nevoie să le faci un serviciu. Care îți sunt alături din alte intenții – pentru ceea ce poți face pentru ei, și nu pentru că te apreciază pe tine ca persoană.

Îndepărtează-te de oamenii care, atunci când ești căzut la pământ, în loc să îți întindă o mână de ajutor, ei te sună doar pentru a afla cât mai multe amănunte despre nefericirea ta. Nu ai nevoie de acești oameni în viața ta!

Nu ai nevoie de aceste ”lipitori umane” care se hrănesc cu nefericirea celorlalți și pentru care cel mai bun spectacol de divertisment este să vadă oameni căzuți la pământ, certuri și despărțiri.

Ne încredem în ei pentru că ni se pare că ne sunt alături și ne înțeleg, însă ei doar trag cu urechea, ne trag de limbă, vor să știe tot, dar nu pentru că sunt dornici să ne ajute, ci pentru a se bucura de necazurile noastre.

Ne mai aruncă din când în cand câte o vorbă bună și ne mai dau uneori impresia că însemnăm ceva pentru ei, însă, în realitate, fac asta doar pentru a ne câștiga încrederea.

Scapă de acești oameni care te consumă de energie.

Care te fac să le spui secretele tale și care au obiceiul de a te influența în luarea decizilor. Acei oameni care cred că le știu ei mai bine pe toate și care nu se lasă pană nu te conving să faci ca ei.

Cu astfel de oameni nu are cum să-ți meargă bine în viață, pentru că ei nu sunt acolo să te sprijine, ci să te destabilizeze.

Sfătuindu-te cu acești oameni nu faci altceva decât să te îndepărtezi de la calea ta în viață, de la destinul tău.

Persoanele acestea nocive, atunci când porți o discuție cu ele, în loc să te liniștească, să te ajute să îți recapeți calmul, ele mai rău te întărâtă, te provoacă, îți alimentează furia.

Oamenii de care ai cu adevărat nevoie în viața ta, sunt aceia care îți sunt alături cu toată inima, care îți oferă sentimentul acela de liniște, siguranță și încredere. Care nu sunt invidioși și egoiști, care țin cu adevărat la tine, care te apreciază și te respectă.

Pe oamenii care se bucură pentru binele tău, îi simți din toată inima.

Rezonezi cu ei. Ei sunt genul acela de persoane care mai întâi îți sar în ajutor și mai apoi te întreabă ce s-a întâmplat. Cei de care ai nevoie în viața ta sunt oamenii aceia care se simt fericiți atunci când se simt utili și importanți pentru tine.

Care se bucură cu sinceritate pentru fiecare reușită a ta, ba uneori chiar se bucură mai mult decât tine.

Caută-i în inima ta pe acești oameni și îi vei găsi cu siguranță.

Ei au fost tot timpul alături de tine și poate că tu nu ai știut să le apreciezi mereu prezența.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook