Omul cu suflet frumos nu are nevoie de o oglindă pentru a-și vedea frumusețea…

O fată frumoasă în pădure

Omul cu sufletul frumos nu are nevoie de o oglindă pentru a-și vedea frumusețea. Frumusețea lui se reflectă în ochii celor care îl apreciază. Nu are nevoie de haine scumpe sau de machiaj pentru a fi frumos. Toată frumusețea lui este ascunsă în sufletul, inima și mintea lui.

Nici ochii frumoși, nici chipul fără cusur, nici corpul bine definit nu pot învinge strălucirea sufletului bun, a minții puternice și a inimii calde. Acestea au propriul lor farmec.

O persoană frumoasă nu are nevoie de prefăcătorie, ea înfrumusețează cu dragoste și găsește o modalitate de a ieși în evidență.

Un basm din copilărie pe care mi l-am amintit spune că a fost cândva un rege și o regină care nu puteau avea un copil. La un moment dat, unei zâne i s-a făcut milă de ei și a decis să le facă acest cadou.

Așa că i-a întrebat cum vor să fie copilul lor. Ei au cerut ca pruncul lor să fie sănătos, inteligent, puternic, curajos, amabil, cu o inimă bună și să aibă, în general, toate darurile pe care le-ar putea avea o persoană pe deplin favorizată de natură.

Abia când zâna a plecat și-au dat seama că au omis să menționeze să fie și frumos. Au alergat să o ajungă din urmă pentru a-i cere să adauge și asta, dar apoi zâna le-a spus că este prea târziu. Favorurile fuseseră deja acordate.

Erau foarte triști iar zânei i s-a făcut din nou milă de ei și le-a spus următoarele: Copilul vostru poate să nu se nască frumos, dar să știți că cine îl va iubi cu adevărat îl va vedea frumos.

Așa s-a întâmplat. S-a născut foarte urât, însă cu darurile pe care le avea și cu amabilitatea lui a fost mereu iubit de toată lumea și nimeni nu i-a putut vedea urâțenia. Toată lumea îl vedea acum ca pe cel mai frumos om din lume.

Doar oamenii superficiali insistă să aleagă pe cine își doresc alături doar după aspect.

Dar întrebarea este dacă vrei cu adevărat astfel de oameni lângă tine. Aspectul poate fi prima atracție, însă doar asta nu este suficient pentru a menține pe cineva demn.

Suntem ceea ce simțim. Alții văd ceea ce îi lăsăm noi să vadă. Ceea ce este adevărat valorează și dăinuie, chiar și atunci când conform legii naturii totul se schimbă odată cu trecerea timpului. Dar nimic nu poate atinge indestructibilitatea frumuseții interioare.

Arată-te fără teamă celorlalți, oferindu-le oportunitatea de a vedea frumusețea care se află în tine și de a te iubi pentru ceea ce ești cu adevărat.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook