11 semne care dezvăluie că te-ai maturizat prin greutăți, nu prin vârstă…

O fată care se gândește

Mulți cred că maturitatea și înțelepciunea vin odată cu vârsta, ceea ce este adevărat, dar nu este o regulă.

Când eram copii îi auzeam adesea pe adulți spunându-ne: „vei înțelege când vei crește”. Numai atunci când devii independent și te confrunți cu provocările și dificultățile vieții poți înțelege cât de adevărate sunt cuvintele lor. De fapt, au mai mult de-a face cu experiențe decât cu anii.

Nu este faptul că, pe măsură ce îmbătrânim, creierul nostru devine mai capabil să absoarbă mai multe cunoștințe, de fapt este opusul. Pe măsură ce ne apropiem de 30 de ani, creierul nostru începe să piardă neuroni și acest lucru face procesul de învățare și amintire a informațiilor mai dificil decât atunci când eram mai tineri.

Aceasta înseamnă că maturitatea vine din lucrurile pe care le-am văzut, din lucrurile pe care le-am experimentat și, mai important, din modul în care ne-am descurcat cu acele lucruri.

Câte eșecuri catastrofale și epice am depășit?

De câte ori am fost răniți și am lăsat o bucată din inima noastră în urmă? Dar mai important… De câte ori am căzut și ne-am ridicat pe picioare și am continuat să mergem înainte?

Cu cât treci prin mai multe, cu atât devii mai matur. Cu cât ai făcut mai multe greșeli, cu atât devii mai potrivit pentru a da sfaturi. Credibilitatea ta vine din greutățile prin care ai trecut.

Există următoarele 11 semne, care arată că dificultățile tale te-au maturizat, nu vârsta:

1. Recunoști diferența dintre dragoste, pasiune și dependență emoțională.

Te cunoști pe tine însuți și ceea ce te face fericit. Ești capabil să recunoști cine te face să te simți disperat și cine te întărește și are intenții bune pentru tine.

Ești capabil să-ți judeci obiectiv relația de dragoste, dar și toate celelalte relații. Știi să iubești (familia, prietenii, animalele, etc.) fără condiții și te prețuiești suficient pentru a accepta iubirea celorlalți. Nu te mulțumești cu mai puțin, pentru că știi că meriți mai mult.

2. Nu te lași păcălit de lingușiri false.

Esti experimentat. Ai întâlnit mai multe tipuri de oameni. Îi recunoști pe manipulatori, pe lingușitori și pe prieteni – dușmani.

Ai învățat să faci diferența dintre complimentele false și cele reale și nu mai ai un ego care cere în mod constant validare. Aceste complimente înseamnă mai mult pentru tine atunci când vin de la cineva pe care îl iubești.

3. Nu renunți ușor dar știi când să renunți.

Da, ai muncit din greu pentru a reuși în viață și știi că este nevoie de efort, mai ales când lucrurile sunt grele, pentru a reuși. Cu toate acestea, înțelegi când ceva nu merge bine sau când dezavantajele depășesc avantajele.

Ești suficient de inteligent încât să nu aloci mai mult timp pentru ceva ce nu merită. Practic, știi că, renunțând la ceva care nu este în regulă, deschizi spațiu pentru a urmări ceva mai bun în viitor. Nu renunți ușor dar știi când să renunți.

4. Esti umil.

Eșecurile tale ți-au arătat că nu ești perfect și ai acceptat acest fapt. Ai învățat din greșelile tale ceea ce să nu faci. Ai învățat că a cere ajutor nu este doar necesar, ci este un semn de putere, nu de slăbiciune.

Nu îți este frică să ceri sfatul cuiva despre care știi că este mai bun decât tine. Prin aceste lucruri ai fost învățat smerenia. Deși credeai că știi totul la 18 ani, acum realizezi cât de puțin știai.

5. Ai răbdare în a-ți îndeplini visurile.

S-ar putea să fii o persoană nerăbdătoare, dar ai învățat că unele lucruri necesită timp. Succesul vine atunci când aloci timp, când te implici și profiți de oportunitățile care îți ies în cale.

Această metodă te face să rabzi, pentru că știi că îți vei atinge obiectivele și lucrurile se vor îmbunătăți. Ai realizat lucruri care odată păreau de necrezut și ai învățat că având răbdare și timp poți realiza orice.

6. Nu ești credul.

Nu ești cinic dar nici naiv. Investighezi situații și cauți dovezi atunci când ești pe cale să semnezi ceva, să dai bani sau să închei o afacere. Poți evalua situațiile și acționa în consecință, astfel încât să nu fii expus.

7. Dai sfaturi.

Adică adesea. Experiențele dificile prin care ai trecut te fac să vrei să ajuți oamenii care trec prin dificultăți similare și să-i sfătuiești.

Uneori, acest lucru îi poate enerva pe unii oameni și îi poate face să simtă că încerci să-i controlezi și să-i conduci, dar cei care te cunosc știu că îți pasă de ei și că ai intenții bune

8. Știi sigur ce NU vrei.

Știi să cântărești lucrurile și să eviți situațiile dificile. Ai învățat prin greșelile tale cum să te ocupi de oamenii care încearcă să profite de tine și cum să gestionezi astfel de situații.

9. Nu ai un „plan pe cinci ani” detaliat sau un plan final de viață.

Știi ce vrei și care sunt obiectivele tale. Cu toate acestea, ești suficient de inteligent pentru a ști că lucrurile se schimbă în timp. În plus, a avea un plan absolut te poate împiedica să reușești să-ți realizezi visurile, neprofitând de noi oportunități.

Cel mai probabil, după experiențele de succes și eșec, noroc și obstacole, relații bune și rele, ți-ai dat seama că nu câte lucruri realizezi contează, ci modul în care faci față situațiilor date făcând ce este potrivit pentru tine în momentul potrivit.

10. Ai bani puși deoparte pentru situații de urgență.

Ignori existența acestor bani și apreciezi scopul pentru care ei există. Bineînțeles că această disciplină a venit din vremurile în care erai în nevoie.

11. Ești dispus să îți asumi riscuri.

Nu este vorba atât de riscuri financiare sau profesionale, cât mai ales de cele emoționale. Riscul poate fi un lucru înfricoșător, mai ales pentru cei care nu au învățat să se bazeze pe ceva sau pe cineva.

Dar dragostea adevărată este acolo undeva. Și știi din experiență că dragostea este ceva pentru care merită să-ți asumi riscuri și că vei regreta mai târziu dacă nu o faci.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook