Cele mai importante motive pentru care cineva își înșală partenerul…

Amanți într-o cafenea

Poate un cuplu să rămână împreună după trădare?

Vor divorța? În orice caz, există un uriaș „De ce?” care plutește între parteneri. Să luăm lucrurile de la început. Există diferite moduri de a-ți înșela partenerul, dincolo de obișnuitul „a te vedea cu altcineva”:

Trădarea fizică.

Este atunci când o persoană, dintr-o relație, are o aventură cu o altă persoană care nu este partenerul ei inițial de relație. Relația de dragoste poate include sex sau doar săruturi, atingeri, mângâieri.

Trădarea emoțională.

De obicei, începe suficient de nevinovat. Astfel, o persoană, dintr-o relație, începe să-și încredințeze gândurile și problemele unei alte persoane, din afara relației. Ei vorbesc, se apropie emoțional, „se leagă” emoțional și de obicei se îndrăgostesc unul de celălalt.

Sexting sau mesaje text.

Este atunci când două persoane, care nu sunt în aceeași relație, încep să flirteze și să joace un joc sexual prin intermediul schimbului de mesaje text romantice, pe telefon sau pe computer.

Trădarea online.

Una dintre cele două persoane, dintr-o relație, întâlnește o altă persoană online și încep o relație pasională pe internet, social media, etc.

Flirtul.

Chiar și flirtul nevinovat poate fi găsit vinovat, în cele din urmă, ca fiind o formă de înșelare a unui partener, atunci când este făcut sistematic.

Există câteva motive majore, cele mai frecvente, pentru care oamenii își înșală partenerul:

Relația s-a stricat.

Poate fi o relație de lungă durată, sau poate nu. Dar relația și-a pierdut strălucirea, cuplul trăiește într-o rutină și totul este la fel zi de zi.

Întâmplător, un membru al cuplului se află într-un loc precum un avion, la ziua de naștere a cuiva, și întâlnește o altă persoană care începe să flirteze cu el.

Dintr-o dată apare o oportunitate de vis. O altă persoană frumoasă îi acordă atenție, flirtează, îl face să se simtă frumos, sentimente pe care le-a uitat în căsnicie. Răspunde în consecință.

Jocul continuă. Intră în zona gri a fraudei. Nu știe ce se va întâmpla în continuare, toate posibilitățile sunt deschise. Adesea, așa începe o relație extraconjugală. Simțul noului are ceva magic, este o promisiune a ceva mai bun, o parte din vis, libertate, frumusețe, „absolutul”.

Oamenii își înșală partenerul pentru a pune capăt relației.

Adesea, o căsătorie sau o relație nu merge bine. Este posibil ca ambii parteneri ai cuplului să experimenteze asta. Cu toate acestea, unul dintre cei doi poate fi de bunăvoie orb sau să nu recunoască că există o dificultate semnificativă.

Una dintre cele două persoane, cea care se simte „sufocată” în relație, sau care vrea să pună capăt relației și nu o poate face singură, intră direct într-o altă relație și, înșelându-și partenerul, reușește să pună capăt primei relații.

O persoană dintr-o căsătorie sau o relație, poate simți că unele nevoi importante nu sunt îndeplinite de partenerul său. Poate fi vorba despre nevoi sexuale, amoroase, emoționale sau intelectuale. Această persoană va căuta, în afara căsătoriei, satisfacerea aceste nevoi.

De multe ori, poate începe inocent, prietenos, însă pentru că a găsit un „suflet pereche” și au înțelegerea perfectă, relația devine romantică și acea persoană ajunge să își înșele soțul/soția.

Cuplul a renunțat la relația lor.

Aceste persoane intră într-o rutină. Își împart responsabilitățile și sarcinile, iar viața lor devine o mizerie, muncă-acasă-copii, muncă și iar totul de la capăt. Relația se estompează, devine o formalitate. Astfel, una dintre cele două persoane, rupe acest cerc vicios având o relație extraconjugală.

Lipsa de comunicare.

Cuplul vorbește doar despre elementele de bază. Ei nu mai vorbesc despre cum a fost ziua lor, cum se simt, care sunt visurile lor. Ei sunt de acord asupra elementelor de bază și atât.

Fiecare trăiește în propria sa lume interioară, iar celălalt nu are acces acolo. Habar nu are ce se întâmplă în capul și sufletul soțului/soției. Astfel, relația se blochează.

Nevoia de a se explora pe sine.

Un alt motiv pentru care oamenii își înșală partenerul, are de-a face cu motive și nevoi pur personale. Un bărbat care trece printr-o criză la mijlocul vieții (care poate începe încă de la 37, 38 de ani), un bărbat care simte că vrea să știe cine este, unde se duce, ce își dorește exact de la viața lui, poate încerca să își ofere răspunsuri la aceste întrebări prin relații extraconjugale.

Sentiment de inadecvare personală și nesiguranță.

Pentru alți oameni, sentimentul de inadecvare personală, sentimentul că sunt „prea puțin”, că nu sunt suficient de buni, presiunea de a-și „demonstra” valoarea, nevoia de a obține confirmarea și acceptarea printr-o relație extraconjugală, pentru a acoperi aspectele psihologice ale acestor nesiguranțe, duc la infidelitate.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook