12 lucruri pe care mi-aș fi dorit să le știu acum 10 ani. Viața este o mare aventură…

Femeie cu părul în vânt

Viața este o mare aventură, plină de descoperiri incredibile și grozave, experiențe noi și provocări.

Vor fi momente când vei simți că ești în vârful lumii, precum și momente în care te îndoiești de ceea ce poți face. În fiecare zi ai ocazia să înveți și să crești. Cu toate acestea, privind în urmă, ți-ai dori să fi știut unele lucruri mai devreme?

Mai jos sunt 12 lucruri pe care mi-aș fi dorit să le știu acum 10 ani:

1. Eșecurile pot deveni cele mai mari succese dacă înveți din ele.

Am atașat un stigmat negativ serios ideii de eșec. Cu toate acestea, o schimbare în modul în care privești situația îți poate oferi cu adevărat puterea de a-ți transforma eșecurile în mari succese.

În loc să te concentrezi pe ceea ce nu funcționează corect, învață tot ce poți din experiență. În acest fel, vei obține informațiile necesare pentru a-ți corecta munca și pentru a-ți planifica următorul test.

2. Găsește lucruri care te pasionează în viață și fă-le prioritățile tale.

Aceasta este viața ta și vrei să profiți la maximum de ea. Dacă vrei să trăiești cea mai fericită și cea mai uimitoare viață, atunci concentrează-te pe a găsi ceea ce te pasionează.

Aceasta poate fi o carieră specifică sau chiar un hobby. Oricare ar fi, urmează-ți inima și găsește lucrurile care îți aduc bucurie. Când le găsești, fă-le prioritatea ta. O meriți.

3. Ceea ce vrei și ceea ce ai nevoie nu sunt întotdeauna aceleași.

Vor fi momente în viață în care te trezești că îți dorești ceva mult de tot, dar este important să știi că nu este neapărat ceea ce ai nevoie. Fă un pas înapoi și vezi unde te afli în viață, unde mergi și unde trebuie să ajungi. Dorințele tale se aliniază cu această cale? Dacă nu, este timpul să îți reevaluezi prioritățile.

4. Fericirea adevărată nu este ceea ce crezi.

Trăim într-o societate foarte materialistă, în care suntem învățați de mici că adevărata fericire se măsoară prin a avea o casă mare, mașină scumpă, cele mai noi dispozitive electronice și haine de firmă.

Înainte să avem toate acestea încercăm să facem totul, lucrăm ore suplimentare… dar pentru ce? Cu cât accepți mai devreme ideea unei vieți mai simple, cu atât mai repede vei găsi adevărata fericire.

5. Nu ești definit(ă) de ceea ce ai făcut.

Acest lucru este foarte greu pentru cineva care trăiește cu durerea pocăinței. Cu toții am făcut ceva în trecut de care nu suntem mândri și toți am acționa diferit dacă ni s-ar prezenta această situație în prezent.

Nu ești definit(ă) de aceste acțiuni. În schimb, uită-te la cum ai ieșit din acea situație și cum ai gestionat-o, pentru a crește. Persoana care devii, după ce treci peste ea, te definește.

6. Nimeni nu îți citește gândurile, trebuie să spui ce simți.

Te-ai uitat vreodată în urmă și te-ai întrebat dacă cineva ar ști cât de mult îți pasă sau dacă ai ratat o relație pentru că nu ai exprimat ceea ce simțeai?

Nu aștepta până când este prea târziu. În schimb, spune-le celor de care îți pasă ceea ce înseamnă pentru tine. Nimeni nu este garantat mâine, nu vrei să-ți ratezi șansa.

7. Nu trebuie să renunți la tine pentru a iubi pe cineva.

Prea des, atunci când oamenii încep o relație, se schimbă pentru a încerca să se potrivească cu cealaltă persoană. Aceasta înseamnă că poți renunța cu ușurință la lucrurile care ți-au plăcut cândva și să te prefaci că-ți plac lucrurile pe care nu le suporți sau chiar să-ți schimbi total personalitatea pentru a încerca să fii persoana pe care crezi că și-o dorește celălalt. Nu cădea în această capcană.

Dragostea adevărată este atunci când cineva te iubește așa cum ești, nu persoana care poți deveni. Lasă relația ta să te încurajeze să crești și să devii o persoană mai bună, dar nu-i permite să te schimbe complet.

8. Toate durerile, dificultățile și provocările cu care te confrunți merită până la urmă.

S-ar putea să nu pară întotdeauna așa în timp ce te lupți să înfrunți cele mai întunecate momente din viața ta, dar te-ai gândit vreodată cum aceste provocări pot fi de fapt o binecuvântare?

Trebuie să trăim cele mai dificile momente pentru a le aprecia pe cele cu adevărat bune, pe cele fericite. Fără ele viața ar fi indiferentă.

9. Trecutul te poate răni doar dacă îl lași.

Dacă te lupți cu durerea trecutului, iată un mic adevăr dur. Trecutul este în spatele tău. S-a terminat și a dispărut și nu poți face nimic pentru a-l schimba. Retrăirea trecutului poate provoca doar durere și numai tu ai puterea de a te salva. Lasă-l în urmă și concentrează-te pe a merge mai departe.

10. Primești doar ceea ce ești dispus(ă) să oferi.

Nimic bun nu este gratuit în viață. Dacă vrei să reușești și să găsești fericirea, iubirea, respectul și bucuria, atunci trebuie să faci o prioritate să oferi astfel de lucruri lumii. Aceasta este baza Legii Atractiei. Dacă oferi bine lumii, vei primi bine. Dacă oferi negativitate, vei trăi în consecință.

11. Răzbunarea nu plătește niciodată atât de mult pe cât pare.

Când ne confruntăm cu sentimente de frustrare, furie și supărare, simțim adesea că răzbunarea este cel mai bun răspuns. Cu toate acestea, vei afla rapid că nu va fi atât de satisfăcător pe cât ai sperat.

În schimb, vei rămâne cu durere și frustrare. Singura modalitate de a trece peste trădare este prin iertare. Cu cât accepți mai devreme acest lucru, cu atât mai repede vei fi eliberat(ă).

12. Niciodată nu este prea târziu să devii ceea ce îți dorești.

Indiferent că ai 22 sau 52 de ani, nu există limită de vârstă pentru a crește, a evolua și a deveni cea mai bună versiune a ta. Dacă citești asta și ți-ai dorit să fi călătorit mai mult, să fi ales o altă carieră sau un anumit hobby, atunci este timpul să nu mai aștepți și să începi să o faci. Ai puterea de a deveni persoana care vrei să fii, în orice etapă a vieții tale.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook